Brexit: Αύριο αναμένεται η απόφαση της ΕΕ για τρίμηνη παράταση

Brexit: Αύριο αναμένεται η απόφαση της ΕΕ για τρίμηνη παράταση

Το BBC γράφει ότι ενδέχεται να διεξαχθεί έκτακτη Σύνοδος τη Δευτέρα - Τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ τάσσονται υπέρ του σεναρίου αναβολής, εκτός από τη Γαλλία που φαίνεται να έχει στυλώσει τα πόδια - Ζητά την αποχώρηση της Βρετανίας μέσα σε 15 ημέρες

brexit_neo
Στο «γήπεδο» των Βρυξελλών βρίσκεται τώρα το «μπαλάκι» του Brexit. Τα 27 κράτη μέλη υποστηρίζουν κατ' αρχήν μια παράταση του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου και σύμφωνα με το BBC αναμένεται να αποφασίσουν αύριο, Παρασκευή, τρίμηνη αναβολή της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2020 δηλαδή.

Τα περισσότερα κράτη - μέλη της ΕΕ τάσσονται υπέρ του συγκεκριμένου σεναρίου, εκτός από τη Γαλλία που φαίνεται να έχει στυλώσει τα πόδια και ζητά την αποχώρηση της Βρετανίας μέσα σε 15 ημέρες. 

Όπως αναφέρεται στο BBC, ενδέχεται να υπάρξει και έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδος τη Δευτέρα μέσα από την οποία θα συναφθεί συμφωνία για την παράταση. 

Ο Τουσκ πρότεινε στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δεχθούν μια νέα, την τρίτη, αναβολή του Brexit, αυτή τη φορά έως τις 31 Ιανουαρίου, έπειτα από το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών στη Βουλή των Κοινοτήτων, που μπορεί να οδηγήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ρήγμα στην Ευρώπη για το Brexit: Ο «αντάρτης» Μακρόν ζητά την αποχώρηση της Βρετανίας

Το ανάστημά του υψώνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πηγαίνοντας κόντρα στις περισσότερες ευρωπαϊκές «φωνές» που ζητούν να δοθεί μεγαλύτερη παράταση στο Λονδίνο για το Brexit.

Ο ένοικος των Ηλυσίων γίνεται ο «αντάρτης» της ΕΕ παίρνοντας με το μέρος του κι άλλες χώρες την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός , Μπόρις Τζόνσον , παίζει το χαρτί των πρόωρων εκλογών εάν δεν εγκριθεί το χρονοδιάγραμμα του Brexit από τη βουλή.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το CNN, δύο πιθανές ημερομηνίες θα μπορούσαν να είναι 5 Δεκεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, Ντάουνινγκ Στριτ και υπουργικό συμβούλιο ερίζουν για την ημερομηνία των εκλογών, όπως υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης