Βραζιλία: Ο γιος του Μπολσονάρου δεν θα είναι υποψήφιος για πρεσβευτής της χώρας στις ΗΠΑ

Βραζιλία: Ο γιος του Μπολσονάρου δεν θα είναι υποψήφιος για πρεσβευτής της χώρας στις ΗΠΑ

«Θα μείνω στη Βραζιλία για να υπερασπιστώ τις συντηρητικές αρχές», είπε ο Εντουάρντου Μπολσονάρου

eduardo-bolsonaro-em-viagem-a-washington-onde-se-encontrou-com-trump-1567820636591_v2_900x506
Ο βουλευτής Εντουάρντου Μπολσονάρου, γιος του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας, έκανε γνωστό ότι δεν επιδιώκει πλέον να διοριστεί πρεσβευτής της χώρας του στην Ουάσινγκτον, καθώς ο Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε ότι το θέμα επανεξετάζεται.

Ο 35χρονος βουλευτής είπε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη διπλωματική αυτή θέση για να υπερασπιστεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης του πατέρα του.

«Θα μείνω στη Βραζιλία για να υπερασπιστώ τις συντηρητικές αρχές, για να κάνω το τσουνάμι που εκδηλώθηκε στις εκλογές του 2018 μόνιμο κύμα», είπε ο Εντουάρντου Μπολσονάρου σε δημοσιογράφους.

Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι θα προτιμούσε ο γιος του να μείνει στη Βραζιλία και να αντιμετωπίσει την κρίση που έχει ξεσπάσει στο Σοσιαλφιλελεύθερο Κόμμα (PSL), που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο εικονικών υποψηφιοτήτων γυναικών.

Αφού απέσυρε την υποψηφιότητά του, ο Εντουάρντου Μπολσονάρου διαβεβαίωσε ότι μεγάλος αριθμός των ψηφοφόρων του εναντιωνόταν στην ιδέα να αναλάβει πρεσβευτής στις ΗΠΑ. «Θα ήταν πολύ σημαντικός ρόλος, αλλά τώρα πιστεύω ότι έχω να διαδραματίσω εξίσου σημαντικό ρόλο», πρόσθεσε.

Ο Εντουάρντου Μπολσονάρου άρχισε τη Δευτέρα μια προσπάθεια να αναλάβει ο ίδιος την ηγεσία του PSL στη Βουλή, καθώς κλιμακώνεται ο αγώνας για τον έλεγχο της παράταξης και των μεγάλων χρηματικών ποσών που έχει συγκεντρώσει ενόψει των τοπικών εκλογών του 2020.

Κλείσιμο
Η σύγκρουση στο εσωτερικό του κόμματος εξάλλου σήμαινε ότι θα ήταν δύσκολη η έγκριση του διορισμού του γιου του προέδρου στη θέση του πρεσβευτή της χώρας στην Ουάσινγκτον από τη Γερουσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης