Η απολαυστική απάντηση του Μάτις στην προσβολή του Τραμπ ότι είναι «ο πιο υπερεκτιμημένος στρατηγός»

Η απολαυστική απάντηση του Μάτις στην προσβολή του Τραμπ ότι είναι «ο πιο υπερεκτιμημένος στρατηγός»

Στην ουσία μου είπε ότι είμαι η «Μέριλ Στριπ» των στρατηγών, κι αυτό ειλικρινά που ακούγεται πολύ καλό, είπε γελώντας ο Μάτις σε φιλανθρωπικό δείπνο, ένα 24ωρο μετά τα απαξιωτικά σχόλια του Τραμπ

trumper
Μιλώντας σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στην Νέα Υόρκη την Πέμπτη, μια μέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος τον χαρακτήρισε «τον πιο υπερεκτιμημένο στρατηγό στον κόσμο», ο Τζέιμς Μάτις αστειεύτηκε λέγοντας ότι το εξέλαβε ως κομπλιμέντο.

«Δεν είμαι απλά ένας υπερεκτιμημένος στρατηγός. Είμαι ο καλύτερος, ο πιο υπερεκτιμημένος σε όλον τον κόσμο», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Alfred E Smith Memorial Foundation, σύμφωνα με το Associated Press.

«Θεωρώ τιμή μου που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αυτήν την άποψη για εμένα, αφού στο παρελθόν είχε αποκαλέσει και τη Μέριλ Στριπ υπερεκτιμημένη ηθοποιό... Φαντάζομαι λοιπόν ότι είμαι η «Μέριλ Στριπ» των στρατηγών, κι αυτό ειλικρινά που ακούγεται πολύ καλό», είπε χαμογελώντας ο Μάτις.

Mattis mocks Trump's bone spurs during Al Smith dinner speech


Όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο, ο Τραμπ είχε ξεσπάσει κατά του πρώην υπουργού του την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια μιας έντονης συνάντησης στον Λευκό Οίκο με μέλη του Κογκρέσου. Η συνάντηση έγινε με στόχο να πραγματοποιηθεί μια δικομματική συζήτηση για την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, αλλά τελικά διεκόπη μετά από μια λεκτική αψιμαχία του προέδρου Τραμπ με την Νάνσι Πελόζι. Πριν αποχωρήσει οργισμένος, ο Τραμπ διατύπωσε απαξιωτικά σχόλια εις βάρος του Μάτις, ο οποίος είχε υποστηρίξει όταν ήταν ακόμα στο αξίωμά του ότι οι αμερικανικές δυνάμεις χρειάζονται στη Συρία, προκειμένου να αποτραπεί η αναζωπύρωση της δράσης του ISIS.

Κλείσιμο
Ο Τραμπ σχολίασε συγκεκριμένα ότι ο Μάτις «είναι ο πιο υπερεκτιμημένος στρατηγός του κόσμου». «Ξέρετε γιατί; Επειδή δεν ήταν αρκετά σκληρός», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ισχυριζόμενος ότι τα εύσημα για την νίκη επί του ISIS ανήκουν στον ίδιο.

Ο Μάτις παραιτήθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο, μετά τη δήλωση του Τραμπ ότι σκοπεύει να αποσύρει 2000 Αμερικανούς στρατιώτες από τη Συρία. Στην επιστολή παραίτησής του, ο στρατηγός εν αποστρατεία έλεγε στον Τραμπ ότι «έχει δικαίωμα να έχει έναν υπουργό Άμυνας, του οποίου οι απόψεις είναι καλύτερα ευθυγραμμισμένες» με τις δικές του. Από τότε απέφευγε να τοποθετείται δημόσια και να επικρίνει την κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι καθήκον του απέναντι στον επικεφαλής του κράτους να παραμένει σιωπηλός.

Στο φιλανθρωπικό γκαλά πάντως, έκανε μια μικρή εξαίρεση στον κανόνα του και την «είπε» στον Τραμπ υπενθυμίζοντας, με ένα λογοπαίγνιο, ότι ενώ εκείνος «κέρδισε τα γαλόνια» του στη μάχη, ο Τραμπ είχε αποφύγει να πολεμήσει στο Βιετνάμ, με τη βοήθεια της επιστολής ενός ποδιάτρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης