Συρία: Νεκρός ένας Τούρκος στρατιώτης στη Μάνμπιτζ από κουρδικά πυρά

Συρία: Νεκρός ένας Τούρκος στρατιώτης στη Μάνμπιτζ από κουρδικά πυρά

Άλλοι οκτώ Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν, ενώ δυο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοανατολική Τουρκία - Στους 20 οι άμαχοι Τούρκοι που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα

syria_isis
Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν σήμερα από όλμους που εκτόξευσαν Κούρδοι αντάρτες από την πόλη Μάνμπιτζ στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ενώ πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 15 μαχητές «εξουδετερώθηκαν» σε απάντηση.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι Κούρδοι μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση με όλμους από τη Μάνμπιτζ, στην οποία απάντησαν οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζοντας θέσεις των Κούρδων.

Νωρίτερα σήμερα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο συριακός στρατός εισήλθε στη Μάνμπιτζ, αν και οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες ισχυρίστηκαν ότι αυτοί που εισήλθαν στην πόλη ήταν κυρίως Κούρδοι μαχητές.

Ο Γιούσεφ Χαμούντ, εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Στρατού που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, επεσήμανε ότι κάποιες δυνάμεις του συριακού στρατού έχουν εισέλθει στη Μάνμπιτζ, όμως το μεγαλύτερο μέρος των μαχητών είναι Κούρδοι που προήλθαν από το Χαλέπι.

Εξάλλου δύο άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία από όλμους που προήλθαν από τη Συρία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τα πυρά, που μάλλον προήλθαν από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), προκάλεσαν τον θάνατο δύο αμάχων και τον τραυματισμό ακόμη 12 στην πόλη Κιζίλτεπε, κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας στην επαρχία Μαρντίν, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Κλείσιμο
Με τις σημερινές απώλειες ο αριθμός των Τούρκων αμάχων που σκοτώνονται από πυρά που προέρχονται από τη Συρία ανέρχεται σε 20, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης