Ροχανί: Η συμπεριφορά του Τραμπ δημιουργεί προβλήματα σε όλο τον κόσμο

Ροχανί: Η συμπεριφορά του Τραμπ δημιουργεί προβλήματα σε όλο τον κόσμο

«Οι κυρώσεις που επέβαλε σε βάρος της χώρας μας ο Τραμπ απέτυχαν να μας γονατίσουν», σχολίασε ο Ιρανός πρόεδρος - «Υπάρχει σχετικό βίντεο στο οποίο είναι μαγνητοσκοπημένο το περιστατικό» ανέφερε για την επίθεση που εκδηλώθηκε σε βάρος ιρανικού τάνκερ την Παρασκευή

hasan_rohani_1
Οι σχέσεις ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ιράν έχουν πιάσει πάτο, έπειτα από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τη χώρα του από το πυρηνικό deal με το Ιράν τον Μάιο του 2018 και επιβάλοντας στην Τεχεράνη μια σειρά από τραπεζικές και ενεργειακές κυρώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί τόνισε σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση της χώρας πως «η συμπεριφορά του προέδρου Τραμπ δημιουργεί προβλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο». Επιπλέον, ο Ροχανί ανέφερε πως οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες «απέτυχαν να μας γονατίσουν».

«Το Ιράν έχει ενισχύσει ξανά τη θέση του στον κόσμο» σχολίασε ο Ιρανός πρόεδρος, προσθέτοντας πως όλες οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου, αναγνωρίζουν αυτή την πραγματικότητα.

Ακόμα, τόνισε πως η χώρα του κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση, παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ κι άλλων χωρών να την βλάψουν σε οικονομικό επίπεδο.

«Υπάρχει βίντεο για την επίθεση στο τάνκερ»

Ο Ροχανί μίλησε και για το ιρανικό τάνκερ που υπέστη ζημιές στην Ερυθρά Θάλασσα την Παρασκευή, τονίζοντας πως επλήγη από τουλάχιστον δύο ρουκέτες και υπάρχει σχετικό βίντεο στο οποίο είναι μαγνητοσκοπημένο το περιστατικό.

Οι ιρανικές αρχές ανέφεραν ότι το ιρανικής ιδιοκτησίας πετρελαιοφόρο Sabiti επλήγη στ΄ανοιχτά των σαουδαραβικών ακτών. Δεν υπάρχει ανεξάρτητη πληροφόρηση για το τί προκάλεσε τις ζημιές στο πλοίο.

Η Σαουδική Αραβία, αντίπαλος του Ιράν, έχει δηλώσει ότι δεν βρίσκεται πίσω από οποιαδήποτε επίθεση στο πετρελαιοφόρο. Οι σαουδαραβικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έλαβαν σήμα κινδύνου από το πλοίο, αλλά πρόσθεσαν ότι το πλοίο απενεργοποίησε τον πομπό του προτού αυτές μπορέσουν να προσφέρουν βοήθεια.

Ο Ροχανί, μιλώντας ζωντανά στη δημόσια ιρανική τηλεόραση σήμερα, δήλωσε ότι η επίθεση διαπράχθηκε αναμφίβολα από μια κυβέρνηση και ότι θα υπάρξουν συνέπειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης