Ωμές απειλές Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τα σύνορα, θα στείλουμε 3,6 εκατ. μετανάστες στην Ευρώπη

Ωμές απειλές Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τα σύνορα, θα στείλουμε 3,6 εκατ. μετανάστες στην Ευρώπη

Αυτή ήταν η απάντηση του Ερντογάν σε όσους βλεπουν επιχείρηση κατάληψης της βόρειας Συρίας από την Τουρκία - «Έχουμε εξουδετερώσει 109 τρομοκράτες από την Τετάρτη»  στην επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Δεν θα δεχτούμε να πάθει κανείς κακό και ιδιαίτερα οι πολίτες»

erdogan-101019-arthro
Με ωμές απειλές για άνοιγμα των συνόρων και πέρασμα 3,6 εκατομμυρίων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη απάντησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε όσους βλέπουν πίσω από τις τουρκικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία μια προσπάθεια της Άγκυρας να προσαρτήσει το κομμάτι αυτό.

«Αν επιχειρήσετε να περιγράψετε την επιχείρησή μας ως μια κίνηση κατάληψης (σ.σ. της βόρειας Συρίας), θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη» είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.



Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας ότι «δεν ήταν ποτέ ειλικρινής και έχει "παίξει καθυστερήσεις" με την Τουρκία από το 1963 ότι θα γίνει μέλος της».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους είπε για την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «δεν πληρώνουν τα 3 δισ. ευρώ που υποσχέθηκαν στην Τουρκία ενώ η χώρα μας έχει ξοδέψει 40 εκατ. δολάρια χωρίς να πάρει τίποτα από την Ευρώπη».

Κλείσιμο
Όσον αφορά την τουρκική επιχείρηση «Πηγή άνοιξης» στη βόρεια Συρία ο Ερντογάν υποστήριξε ότι από τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης οπότε και ξεκίνησε, «έχουμε εξουδετερώσει 109 τρομοκράτες». Επιπλέον, ανέφερε πως «δεν θα δεχτούμε να παθεί κανείς κακό από την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης και ιδιαίτερα οι πολίτες», τη στιγμή που οι αναφορές θέλουν τουλάχιστον 8 άμαχους να έχουν χάσει τη ζωή τους από την Τετάρτη. 



Από τα βέλη του Τούρκου προέδρου δεν γλίτωσε, τέλος, και η Αίγυπτος την οποία χαρακτήρισε «δολοφόνο της Δημοκρατίας» με αφορμή την κριτική που άσκησε το Κάιρο στην Άγκυρα για την επιχείρηση στην βόρεια Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης