Ερντογάν: «Ξεκίνησε η επιχείρηση στη Βόρεια Συρία»

Ερντογάν: «Ξεκίνησε η επιχείρηση στη Βόρεια Συρία»

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω twitter τη στρατιωτική εισβολή στη Βόρεια Συρία  - «Στόχος μας είναι να φέρουμε ειρήνη στην περιοχή»

turk3
Την έναρξη της επιχείρησης της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία ανακοίνωσε επίσημα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ανάρτησή του στο twitter. 

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η επιχείρηση που διεξάγουν «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με τον Εθνικό Συριακό Στρατό εναντίον των  PKK / YPG και των τρομοκρατικών οργανώσεων ISIS στη Βόρεια Συρία έχει ξεκινήσει. Στόχος μας να καταστρέψουμε τον διάδρομο τρόμου που προσπαθεί να εδραιωθεί στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε ειρήνη στην περιοχή.



Όπως πρόσθεσε, η επιχείρηση «Πηγή  Ειρήνης» θα εξουδετερώσει τις απειλές του εχθρού κατά της Τουρκίας και θα οδηγήσει στην εγκαθίδρυση ασφαλούς ζώνης, διευκολύνοντας την επιστροφή Σύρων προσφύγων στα σπίτια τους. Θα σεβαστούμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και θα απελευθερώσουμε τοπικές κοινότητες από τους τρομοκράτες». 

Κλείσιμο


Η εισβολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνεται μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. 

Diyarbakır’a savaş uçağı takviyesi


Κατά το Bloomberg η επίθεση της Τουρκίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή χιλιάδων στρατιωτών που θα υποστηρίζονται από τεθωρακισμένα και θωρακισμένα μεταγωγικά του δεύτερου πιο μεγάλου σε μέγεθος στρατού του ΝΑΤΟ.

Η επιθετική κίνηση της Τουρκίας πραγματοποιείται παρά τις απειλές Τραμπ για συντριβή της τουρκικής οικονομίας σε περίπτωση κατά την οποία υπάρξουν «αχρείαστες ενέργειες» και την υπόσχεσή του ότι θα βοηθήσει τους Κούρδους με χρήματα και όπλα.

Είχε προηγηθεί και η επίσημη τοποθέτηση του εκπροσώπου του υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ότι «η Τουρκία δυστυχώς επέλεξ να δράσει μονομερώς» και η διευκρίνιση ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν προβεί σε καμία αλλαγή στην παρουσία των δυνάμεών μας στη Συρία.

LIVE: Turkish-Syrian Border Ahead of Ankara's Looming Military Operation


Τούρκοι αξιωματούχοι, ωστόσο, που μίλησαν στο Reuters σημειώνουν ότι η σχεδιαζόμενη τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία δεν έχει αρχίσει, αλλά γίνονται οι τελικές προετοιμασίες γι' αυτήν και η ανάπτυξη στρατιωτών και εξοπλισμού έχει ολοκληρωθεί. Όπως δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς Τούρκοι στρατιώτες με βαρύ οπλισμό απομάκρυναν ένα τμήμα από μπετόν του συνοριακού φράχτη.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως οι προετοιμασίες και η ανάπτυξη της Τουρκίας για τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία συνεχίζονται, σύμφωνα με το δίκτυο NTV.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης