Τραμπ για Συρία: Κάναμε μεγάλη χάρη στην Ευρώπη με την εξουδετέρωση του ISIS - Καιρός να γυρίσουμε πίσω

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε τους λόγους απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία -  Ζεσταίνει τις στρατιωτικές της μηχανές  η Τουρκία, που μπορεί να «χτυπήσει ξαφνικά, εν μια νυκτί» σύμφωνα με τον Ερντογάν

Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Λευκού Οίκου να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, αφήνοντας έκθετους τους Κούρδους συμμάχους τους στις τουρκικές προθέσεις για εισβολή στην περιοχή, ο Ντόναλντ Τραμπ, με τιτίβισμά του στο Twitter, εξήγησε τους λόγους της συγκεκριμένης απόφασης.

Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ τόνισε πως οι ΗΠΑ αναλώθηκαν για πολύ καιρό σε έναν άσκοπο, γι' αυτούς, πόλεμο, τόνισε πως όταν απευθύνθηκε στην Ευρώπη για να πάρει στα εδάφη της τους αιχμάλωτους μαχητές του ISIS, η απάντηση ήταν αρνητική και σημείωσε πως αφήνει, πλέον, την Τουρκία, την Ευρώπη, το Ιράν, το Ιράκ, τη Ρωσία και τους Κούρδους να... τα βγάλουν πέρα μόνοι τους!

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να βρίσκονται στη Συρία για 30 ημέρες, πριν από πολλά - πολλά χρόνια. Ωστόσο, παραμείναμε και μπήκαμε πιο βαθιά στη μάχη χωρίς προφανή σκοπό. Όταν έφτασα στην Ουάσινγκτον, το ISIS δρούσε ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Γρήγορα εξουδετερώσαμε το 100% του χαλιφάτου του ISIS, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων μαχητών του ISIS, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν από την Ευρώπη.

Ωστόσο, η Ευρώπη δεν τους ήθελε πίσω, μας είπαν να τους κρατήσουμε στς ΗΠΑ. Είπα «όχι», σας κάναμε μια μεγάλη χάρη και τώρα θέλετε από εμάς να τους κρατήσουμε στις φυλακές μας, έναντι τεράστιου κόστους. Είναι δικοί σας για να τους δικάσετε. Είπαν πάλι «όχι», σκεπτόμενοι, όπως πάντα, πως οι ΗΠΑ είναι το κορόιδο στο ΝΑΤΟ, στο εμπόριο, παντού.

Οι Κούρδοι πολέμησαν μαζί μας, ωστόσο πληρώθηκαν με τεράστια ποσά και τους δώσαμε εξοπλισμό για να το κάνουν. Πολεμούσαν την Τουρκία για δεκαετίες. Συγκρατούσα αυτό τον πόλεμο για τρία χρόνια, ωστόσο έχει έρθει η ώρα να τελειώνουμε με αυτούς τους γελοίους, ατελείωτους πολέμους, πολλοί εκ των οποιών είναι φυλετικοί, και να φέρουμε τους στρατιώτες μας πίσω στο σπίτι. Θα πολεμήσουμε μόνο εκεί που έχουμε όφελος και μόνο για να κερδίσουμε.

Η Τουρκία, η Ευρώπη, το Ιράν, το Ιράκ, η Ρωσία και οι Κούρδοι πρέπει, τώρα, να κατανοήσουν την κατάσταση και τι θέλουν να κάνουν με τους αιχμάλωτους μαχητές του ISIS στη «γειτονιά» τους. Όλοι τους μισούν το ISIS, έχουν υπάρξει αντίπαλοι για χρόνια. Βρισκόμαστε 7.000 μίλια μακριά και θα συγκρουστούμε ξανά με το ISIS αν ξαναβρεθούν κοντά μας!».Στο κόκκινο το θερμόμετρο για το συριακό

Ζεσταίνει τις στρατιωτικές της μηχανές στα σύνορα με τη Συρία η Τουρκία με τον Σουλτάνο του Boσπόρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να διαμηνύει ότι, εφόσον ξεκίνησε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή, η Άγκυρα μπορεί να χτυπήσει ξαφνικά, εν μια νυκτί ανατολικά του Ευφράτη.

Οι ΗΠA παραδίδουν στη Συρία στα χέρια της Τουρκίας, όπως επισημαίνουν Αμερικανοί πολιτικοί αναλυτές.

Η Τουρκία ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους μετά την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ στο συριακό δίνοντας τις «ευλογίες της» στην Άγκυρα να εξαπολύσει επίθεση στη Βόρεια Συρία με στόχο των εξόντωση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια ώρα, οι Κούρδοι της Συρίας προειδοποιούν για αναζωπύρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Iσλαμικό Κράτος» άπαξ και καταπατηθούν τα εδάφη τους.

Χθες, χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας διαδήλωσαν κατά των απειλών Τουρκίας για τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση εναντίον των εδαφών τους, στη βόρεια Συρία. «Κάτω ο Ερντογάν» και «Κάτω η κατοχή», φώναζαν οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα, κοντά στην κοινότητα Ρας αλ Αΐν.

Οι κουρδικές αρχές που ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις βόρεια της Συρίας προειδοποιούν για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια πιθανή στρατιωτική επίθεση για τον καταυλισμό των εκτοπισμένων, όπου φιλοξενούνται χιλιάδες άνθρωποι –μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και μικρά παιδιά– οι οποίοι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Στο μεταξύ, χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Οι ΗΠΑ κάνουν... χώρο στην Τουρκία για να ξεκινήσει στρατιωτική εισβολή στη Βόρεια Συρία με στόχο την εξόντωση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

Η σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση έχει στόχο να εκκαθαριστούν τρομοκρατικά στοιχεία από την περιοχή των συνόρων και να επιστρέψουν Σύροι πρόσφυγες, χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση η συριακή εδαφική ακεραιότητα.

Την ίδια γραμμή τήρησε και ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να καθαρίσει τα σύνορά της με τη Συρία από τους μαχητές και να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας.

Η Ουάσινγκτον διαμηνύει ότι αποχωρεί από το συριακό έδαφος όπως επίσης ότι δεν θα εμπλακεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που αναμένεται να ξεκινήσει «σύντομα» η Τουρκία κατά της Συρίας και καλεί τον Ερντογάν στην Ουάσινγκτον τον Νοέμβριο. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα των δύο ηγετών, με τον Ερντογάν να εκφράζει την απογοήτευσή του για την αποτυχία των αμερικανικών στρατευμάτων να εφαρμόσουν τη συμφωνία μεταξύ των δύο εθνών.

Τραμπ και Ερντογάν θα συζητήσουν τον ερχόμενο μήνα για την δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας ανατολικά του Ευφράτη.

Το γεγονός όμως ότι η Ουάσινγκτον έκανε στροφή 180 μοιρών επιτρέποντας στην Τουρκία να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία και η ίδια να αποσύρει τα στρατεύματά της από το συριακό έδαφος, βρίσκει αντίθετους πολλούς Αμερικανούς αξιωματούχους, όπως αναφέρει το δίκτυο CNN.

«Οποιαδήποτε ασυντόνιστη στρατιωτική επιχείρηση από την Τουρκία θα προκαλούσε σοβαρή ανησυχία, καθώς θα υπονόμευε το κοινό μας συμφέρον για μια ασφαλή βορειοανατολική Συρία και την εξόντωση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε πρόσφατα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σιν Ρόμπερτσον.

Εκμεταλλευόμενος την εσωτερική διαφωνία στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να κατηγορήσει το στενό περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάκουσε στην πολιτική που προωθεί ο Τραμπ για το συριακό.

Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», o Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον ότι δεν υπάκουσε στην πολιτική για το συριακό που προωθεί ο Τραμπ ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία.

«Ο Tραμπ έθεσε το θέμα της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων, όσοι είναι δίπλα του δεν ακολούθησαν μέχρι τώρα της τις εντολές» , δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε συνεδρίαση μελών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Άγκυρα.

«Δυστυχώς, τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, το PYD και το YPG εξακολουθούν να δρουν στην περιοχή», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε επίσης ότι το Τραμπ είναι ο μόνος που έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας μιας ασφαλούς ζώνης 20 χιλιομέτρων στη βόρεια Συρία.

Σε μια δημοσίευση Twitter τον Ιανουάριο, ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης 32 χιλιομέτρων στην ανατολική περιοχή της Συρίας στην περιοχή του Ευφράτη.

Η επιχείρηση της Τουρκίας στοχεύει στην εκκαθάριση της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κουρδικής πολιτοφυλακής (YPG), μακριά από τα σύνορα της Τουρκίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Sabah», και προσθέτει: «Η Άγκυρα θεωρεί το YPG ως τρομοκρατική ομάδα που συνδέεται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), το οποίο έχει αγωνιστεί για περισσότερο από τρεις δεκαετίες στο τουρκικό κράτος. Αλλά οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το YPG και πιστώνουν τους Κούρδους για να βοηθήσουν στην νίκη του ISIS στη Συρία.

Την ίδια ώρα, η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» υπενθυμίζει στους αναγνώστες της ότι η Τουρκία φιλοξενεί σήμερα περίπου 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν να αποχωρούν από τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας, γνωστοποίησε ο Ερντογάν, μετά το πράσινο φως που έλαβε η Άγκυρα από την Ουάσινγκτον για εισβολή στην χώρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για μια επίσκεψη στη Σερβία, ο Ερντογάν δήλωσε πως σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Τραμπ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Είπε πως θα συζητήσουν σχέδια για την «ασφαλή ζώνη» και προσέθεσε πως στη διάρκεια της επίσκεψης αυτής ελπίζει να επιλύσει τη διένεξη γύρω από τα μαχητικά αεριωθούμενα F-35.

ΣΧΟΛΙΑ (108)

Βούρλα Νεοέλληνες Βρωμυζέοι

Ειρήνη δεν θα έχετε,τα ισλαμόρκ που έρχονται με τις βάρκες θα σας πετσοκόπουν αργά η'γρήγορα ! Πολιτισμό που να βρείτε? Οι περισσότεροι είστε βλάχοι,σλάβοι,αρβανίτες,γύφτοι που απλώς μιλάτε Ελληνικά 300 λέξεων σαν τον νταουλιέρη Αλέξη ! Οι λίγοι πραγματικοί Ελληνες σιωπούν και ντρέπονται,ανήμποροι μπροστά στην αγένεια και την βαρβαρότητά σας ! Η κουλτούρα σας στάζει στις λαστιχένιες παντόφλες σας μαζί με την λιγδοκρεμυδίλα τυλιχτού που σας κληροδότησε η αριστερίλα της μεταπολίτευσης απ'το λαμογοπασόκ μεχρι τους βρωμυσυριζανελ! Τρομάρα σας δεν είναι αρωμα Σανελ! Ειχατε την ευκαιρία σας να γίνεται πολίτες του Ελεύθερου Κόσμου,όμως την χάσατε γιατί πιστέψατε πως υπάρχει ο σοσιαλιστικός παράδεισος των λεφτόδενδρων Μπαρουφάκη ! Πιστέψατε προφήτες τύπου Κυρίτση,Λακλάου,Γκράμσι κι'όπως προέβλεψε ο Ενγκελς παρηκμάσατε περαιτέρω στα επίπεδα βαθιάς Ανατολής. Η μοίρα σας θα σας κάνει επιδοματούχα μετακλητά γιουσουφάκια απολύτως ανεκτικά και ήρεμα σαν τα μάγουλα του Φιλη !

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ

Ρε παλιοτόμαρα νεοέλληνες,μόνο ο Αλέξης μου λείπει.....παίζει καταπληκτικό νταούλι !!!! Εκείνο το καραφλό κλόουν τι το κάνατε? Στείλε μου Αλέξη αυτόν τον Παπαγγελό να καθαρίσει εδώ τους αντιπάλους μου,έχει τεχνογνωσία......στείλε και Θεανώ να μου φτιάξει γεμιστά για Λευκό Οίκο

Βούρλα Νεοέλληνες

Κάντε αίτηση στον Ντόναλντ να σας κάνει πολιτεία των ΗΠΑ,μόνο έτσι θα την βγάλεται γιατί οι Ευρωπαίοι σας πήραν χαμπάρι τι κοπρίτες και πουλητήρια είσαστε !!!

Άγις

Θέλουμε την ΕΙΡΗΝΗ μας που έχουμε, θέλουμε τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μας που έχουμε, θέλουμε την ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ μας που έχουμε, ΘΕΛΟΥΜΕ την Ηρεμία μας!___Δεν ζητούμε ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ "πανηγύρια", ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ και ...ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ λαών και εδαφών.___Συμπέρασμα:__Είμαστε ΠΟΛΥ εν τάξει, ΦΑΣΙΣΤΑ μου!__Προφανώς από ΝΑΖΙΣΤΟ-τρέλα ...βράζει το αίμα ΣΟΥ και ως εκ τούτου δεν ξέρω τι ζητάς εσύ!..

κυνικά πράγματα και άλλα 8 χρόνια πόλεμος

ΟΙ ΗΠΑ ηττήθηκαν στη Συρία. Δεν κατάφεραν αν ρίξουν τον Ασάντ, ο δημοκρατικός στρατός (αντάρτες δημιούργημα των ΗΠΑ) είναι στριμωγμένος και Ρώσσοι/Συριακός Στρατός/Ιραν θα τους τελειώσουν. Ο ΙSIS που ήταν και αυτός δημιούργημα των ΗΠΑ έχει τεχνικά διαλυθεί. Το 1/4 της χώρας το ελέγχουν οι Κούρδοι. Και τώρα; Οι Αμερικάνοι ξαναμοιράζουν το παιχνίδι. Το μεγάλο ερώτημα που δεν απασχολεί κανέναν είναι θα γίνει μεταξύ Κούρδων και Ασάντ/Ρώσσων/Ιρανών; Θα αφήσουν οι Συρία/Ιραν και η Ρωσσία που πολεμάνε 8-8 και 5 χρόνια αντίστοιχα μαζί, το 1/4 της χώρας στους Κούρδους να κάνουν κράτος και να τους απειλούν ή θα τους χτυπήσουν όταν τελειώσουν με τους αντάρτες; Φυσικά το δεύτερο. Η επόμενη φάση του πολέμου είναι Συρια/Ρωσσία/Ιράν κατά Κούρδων. Η μόνη δύναμη που μπορεί να μπεί εκεί μέσα και να δώσει παρόν που αργότερα θα μεταφραστεί σε δυτική παρουσία είναι η Τουρκία. Γι αυτό τους αφήνει ο Τράμπ να μπούν. Όσο για τους μαχητές του ISIS ακόμα δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς θέλει να κάνει. Ο ISIS είναι αμερικάνικο δημιούργημα και ίσως θέλει να τους προστατεύσει από τη σύγκρουση Τουρκίας Κούρδων. Αργότερα τους αλλάζεις όνομα και τους ξαναχρησιμοποιείς.

Ghost

Έχει δίκαιο ο Πρόεδρος. Διαλυθείτε. 🤭😁 Αυτοί που βρίσκοντε εκεί αυτή την ώρα μόνο άμαχοι κουρδοι δεν είναι. Διαβάστε το tweet του Τραμπ και θα" καταλάβατε".

ΝΤΟΝΑΛΤ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ

Νεοέλληνες αγοράστε γα'δάρους,ιντερνέτης γιόκ,φάρμακα non,χα'ιλίκια τέλος ! Σας στέλνω άμα θελουτε και ερντογάν......10 τα εκατό εφορία,λίγο γιουσουφάκι θα γίνουται,εδώ γινατε σε αλ6η και 80 εφορία και 24 φπα και μάπα κατρουγκάλ μπέη και κοιλιά Φίλη και Παπαγγελό.....ουστ μοσχάρια αγαπάτε και ξανθό γένος και Πούτιν ουστ όπως έλεγε σύντροφος Ενγκελς είστε Εθνος παρηκμασμένο και ψεκασμένο όπως Καμμένος και Κουίκ !!! Να μαθουτε βάζεται ντομάτες,να τρώτε ελιές όπως έλεγε καραφλοκόραξ Μπαρουφάκ.....να χορεύεται και στο Σύνταγμα με τις χοντρές ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΑΛΙΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ....ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !!! Ουστττ βρωμύλοι

Η ηλιθιότητα

έγινε και άποψη τώρα. Περαστικά.

Βλαχος

ΝΤΠ... Υπακουστε Γίδια... Υπακουστε πριν ειναι αργα... γιατι τα πολιτευματα κανουν κύκλους και έρχεται η ωρα της μοναρχιας...

Άγις

Εμείς στη Ελλάδα ΘΕΛΟΥΜΕ να είμαστε ΞΕΝΟΙ σε όλα αυτά!___Πιστοί στην Μεγάλη και Πολυδιάστατη Πολιτική Ειρήνης που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ!______Ξέρετε;___Τα ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ο μακρύς ΧΡΟΝΟΣ τα αναδεικνύει!..

..

Και όμως υπάρχεις.

γιαννος

φιλε περαστικα σου, με κανεις να σκαω στα γελια.

Κωστας

Αν γίνει πόλεμος θα σε βρούμε να πολεμήσεις η θα ξυξοκλαις στο βρακί της μάνας σου??

Χαβαλές

Μην ανησυχείτε, θα καθαρίσει ο ευρωπαικός στρατός με τους λαπάδες.

Γιώργος

Περίεργο. Εγώ είχα την εντύπωση ότι το ΙΣΙΣ νικήθηκε από τη συμμαχία Ρωσίας, Άσαντ, Ιράν και Κούρδων. Των Κούρδων που τώρα παραδίδονται από τον Τράμπ στον Ερντογάν για να τους σφάξει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης