Σε άλλο μήκος κύματος η Ουάσινγκτον: Καλές οι συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά

Σε άλλο μήκος κύματος η Ουάσινγκτον: Καλές οι συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά

«Τα σχόλια που έγιναν νωρίτερα από την αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας δεν αντικατοπτρίζουν ούτε το περιεχόμενο ούτε το πνεύμα της σημερινής συζήτησης»  ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

statedepartment_3
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαβεβαίωσαν σήμερα ότι είχαν "καλές συνομιλίες" με τους εκπροσώπους της Βόρειας Κορέας στη Σουηδία, μολονότι νωρίτερα η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε ευθέως την Ουάσινγκτον για την αποτυχία αυτών των διαπραγματεύσεων που αφορούσαν το πυρηνικό πρόγραμμά της.

"Τα σχόλια που έγιναν νωρίτερα από την αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας δεν αντικατοπτρίζουν ούτε το περιεχόμενο ούτε το πνεύμα της σημερινής συζήτησης, που κράτησε οκτώμισι ώρες. Οι ΗΠΑ παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες και είχαν καλές συνομιλίες με τους Βορειοκορεάτες ομολόγους τους" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Όρταγκους.

Νωρίτερα, ο  Βορειοκοεράτης επικεφαλής διαπραγματευτής Κιμ Μιονγκ Γκιλ, είχε πει: "Οι διαπραγματεύσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας και τελικά διακόπηκαν. Είμαστε απογοητευμένοι επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έβαλαν τίποτα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τώρα την ευθύνη για τη συνέχιση των συνομιλών την έχουν οι ΗΠΑ".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης