Μέρκελ: Πηγή αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία το Brexit

Μέρκελ: Πηγή αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία το Brexit

«Διαπραγματευόμαστε ένα τακτικό Brexit για τρία χρόνια. Και αυτό μας επιφέρει μεγάλη αβεβαιότητα όταν αναλογιζόμαστε ότι αυτή η έξοδος της Βρετανίας της ΕΕ αναμένεται να συμβεί στις 31 Οκτωβρίου» ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος 

μερκελ_large
Η Ευρώπη δεν είναι αθώα στις εμπορικές εντάσεις που ρίχνουν ένα πέπλο στην παγκόσμια οικονομία, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, τονίζοντας πως οι παρατεινόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit αποτελούν μια πηγή αβεβαιότητας που στέκεται δίπλα στον σινο-αμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

Μιλώντας μετά από μια συνάντηση που είχε με ηγέτες πολυμερών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η Μέρκελ αρνήθηκε να επιρρίψει την ευθύνη για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αποκλειστικά στη σκληρή στάση που τηρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο εμπόριο με την Κίνα.

«Δεν υπάρχει τίποτε για να είμαστε αλαζόνες», ανέφερε. «Διαπραγματευόμαστε ένα τακτικό Brexit για τρία χρόνια. Και αυτό μας επιφέρει μεγάλη αβεβαιότητα όταν αναλογιζόμαστε ότι αυτή η έξοδος της Βρετανίας της ΕΕ αναμένεται να συμβεί στις 31 Οκτωβρίου. Και οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ποια θα είναι η εικόνα στις αλυσίδες εφοδιασμού».

«Αυτό αποτελεί μια σημαντική πηγή αβεβαιότητας καθώς η Βρετανία δεν είναι μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα, αλλά ένας μεγάλος διεθνής παράγοντας», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης