Για «ευελιξία» μιλά τώρα ο Τζόνσον στο θέμα των τελωνειακών ελέγχων με την Ιρλανδία

Για «ευελιξία» μιλά τώρα ο Τζόνσον στο θέμα των τελωνειακών ελέγχων με την Ιρλανδία

Ο ιρλανδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RTE ανέφερε ότι o Tζόνσον πρότεινε σε non-paper να δημιουργηθούν «κέντρα εκτελωνισμού» και στις δύο πλευρές των συνόρων μετά το Brexit, ώστε να αποφευχθεί η ανάγκη να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα

boris
Σε συνεχείς παλινωδίες επιδίδεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, τόσο που θα μπορούσε να πει κανείς ότι φλερτάρει με τον τίτλο του... κωλοτούμπα. Σε νεότερες δηλώσεις του, μέσα από συνέντευξή του στο Sky News, μιλά για ένα ευέλικτο Ηνωμένο Βασίλειο αναφορικά με το ζήτημα των τελωνειακών ελέγχων στην Ιρλανδία.

Παρόλο που έχει διαρρεύσει νέα πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης που περιλαμβάνει «ζώνη ασφαλείας» με κέντρα εκτελωνισμού στα ιρλανδικά σύνορα
, ο Τζόνσον  επισημαίνει ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να είναι «πολύ ευέλικτο» στην επίλυση του προβλήματος των τελωνειακών ελέγχων, στην μετά-Brexit εποχή.

«Αν μπορείς να έχεις τη Βόρεια Ιρλανδία ως μέρος της τελωνειακής ένωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι σαφώς ουσιώδες, τότε ούτως ή άλλως πρέπει να λύσεις το πρόβλημα των τελωνειακών ελέγχων», μια ακόμη δήλωση που προκέλσε εντύπωση.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ καλά προετοιμασμένο να είναι ευέλικτο. Δεν θέλουμε να έχουμε κανενός τύπου ελέγχων στα σύνορα», συμπλήρωσε.

Επισήμανε, ακόμη, πως μια λύση θα μπορούσε να είναι να υπάρξει μια σχέση μεταξύ εξαγωγέων και εισαγωγέων, με ελέγχους στην κάθε πλευρά των συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης της Ιρλανδίας μετά την διαρροή της νέας πρότασης  για το Brexit που περιλαμβάνει μια «ζώνη ασφαλείας» με κέντρα εκτελωνισμού στα ιρλανδικά σύνορα.

Ο ιρλανδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RTE αναφέρει ότι o Tζόνσον πρότεινε σε non-paper να δημιουργηθούν «κέντρα εκτελωνισμού» και στις δύο πλευρές των συνόρων μετά το Brexit, ώστε να αποφευχθεί η ανάγκη να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα.

Κλείσιμο
Νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξή του στο BBC, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες «νέες προτάσεις» και «πολύ σύντομα», χωρίς να δώσει καμία πληροφορία για τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει να διευθετήσει το θέμα των ιρλανδικών συνόρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης