Χρεοκοπία Thomas Cook: «Αναταράξεις» και για τις θυγατρικές σε Γαλλία - Βέλγιο

Χρεοκοπία Thomas Cook: «Αναταράξεις» και για τις θυγατρικές σε Γαλλία - Βέλγιο

Η Thomas Cook France προσπαθεί να βρει επενδυτή, για να συνεχίσει τη λειτουργία της, ενώ το εμποροδικείο της Γάνδης, στο Βέλγιο, ανακοίνωσε τη χρεοκοπία της Thomas Cook Retail Belgium

thomas_cook1
Η χρεοκοπία του βρετανικού ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook συνεχίζει να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ευρώπη, με τη θύελλα να παρασύρει τώρα τις θυγατρικές του στο Βέλγιο και τη Γαλλία.

Στη Γαλλία, το εμποροδικείο της Νάντης ξεκίνησε σήμερα τη συλλογική διαδικασία δικαστικού διακανονισμού για την Thomas Cook France, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η θυγατρική που απασχολεί 780 υπαλλήλους στη χώρα αυτή. "Ο στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχιστεί η δραστηριότητα της γαλλικής θυγατρικής και να προχωρήσουμε γρήγορα σε μια λύση εξαγοράς, υπό δικαστική προστασία", πρόσθεσε.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τα μεσάνυχτα της 22ας Οκτωβρίου. Το εμποροδικείο της Νάντης θα εξετάσει ξανά την υπόθεση στις 5 Νοεμβρίου.

Η εταιρεία, που διατηρεί 172 ταξιδιωτικά γραφεία στη Γαλλία και ο ετήσιος κύκλος εργασιών της ανέρχεται στα 425 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε ότι "πολλοί σοβαροί δυνητικοί αγοραστές του τουριστικού τομέα έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους" να την εξαγοράσουν.

Νωρίτερα σήμερα, το εμποροδικείο της Γάνδης, στο Βέλγιο, είχε ανακοινώσει τη χρεοκοπία της Thomas Cook Retail Belgium, που απασχολεί 500 εργαζομένους. Η εταιρεία δεν κατάφερε να βρει εγκαίρως τα 5 εκατομμύρια ευρώ που χρειαζόταν ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αναδιοργάνωσής της υπό δικαστική προστασία από τους πιστωτές της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης