Ζελένσκι: Εμείς δεν θα δώσουμε την συνομιλία με τον Τραμπ

Ζελένσκι: Εμείς δεν θα δώσουμε την συνομιλία με τον Τραμπ

«Θεωρούμε τις ΗΠΑ φίλες και στρατηγικό μας εταίρο. Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι τα δικά τους εσωτερικά, πολιτικά παιχνίδια. Δεν θα συμμετάσχουμε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος

trump_zelenski_2
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι το Κίεβο δεν είναι πιθανό να δώσει στη δημοσιότητα την περίληψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε στις 25 Ιουλίου ο ίδιος με τον Ντόναλντ Τραμπ και η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να ερευνήσει οποιαδήποτε υπόθεση στην οποία υπάρχει παραβίαση του νόμου, όμως ως ανεξάρτητη χώρα δεν θα ενεργήσει απλώς βάσει των εντολών τρίτων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος διευκρίνισε μάλιστα ότι είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Τραμπ.

Στο μεταξύ σύμβουλος του Ζελένσκι επεσήμανε ότι η Ουκρανία δεν επιθυμεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ.

«Θεωρούμε τις ΗΠΑ φίλες και στρατηγικό μας εταίρο. Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι τα δικά τους εσωτερικά, πολιτικά παιχνίδια. Δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό με κανένα τρόπο», τόνισε ο Αντρίι Γιερμάκ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο 1+1 που μεταδόθηκε αργά χθες Κυριακή.

Ο Γιερμάκ μίλησε με τον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, τον Ρούντι Τζουλιάνι, στη Μαδρίτη λίγες ημέρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία της 25ης Ιουλίου.

Κλείσιμο
Η συνάντηση αυτή είναι μία από τις αρκετές που φέρεται να είχε ο Τζουλιάνι με Ουκρανούς αξιωματούχους στην Ευρώπη φέτος, στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκούσε ο Τραμπ στο Κίεβο για να ερευνήσει τον Τζο και τον Χάντερ Μπάιντεν.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης