Σαουδική Αραβία: Μυστήριο με τη δολοφονία του φρουρού του Βασιλιά Σαλμάν - Οι «φήμες» που ακούγονται

Σαουδική Αραβία: Μυστήριο με τη δολοφονία του φρουρού του Βασιλιά Σαλμάν - Οι «φήμες» που ακούγονται

Σύμφωνα με τους «Times», κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο έμπιστος σωματοφύλακας του Σαλμάν είχε απολυθεί πρόσφατα, ενώ μπορεί να γνώριζε πληροφορίες για τη δολοφονία Κασόγκι

Fagham
Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο του προσωπικού φρουρού του Βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, που έπεσε εχθές νεκρός «από πυρά φίλου του» μετά από «φραστική διαμάχη» που είχαν, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τους «Times», η παράξενη δολοφονία του του υποστράτηγου Αμπντούλ Αζίζ αλ-Φαγκμ, που μέχρι πριν λίγο καιρό έχαιρε της απόλυτης εμπιστοσύνης του μονάρχη, έχει πυροδοτήσει φήμες που κάνουν λόγο - μεταξύ άλλων - για πρόσφατη απομάκρυνσή του από το παλάτι.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την βρετανική εφημερίδα, πολλοί πιστεύουν ότι πίσω από τον θάνατό του μπορεί να κρύβεται κάποια ίντριγκα των κύκλων του παλατιού, καθώς ο υποστράτηγος μπορεί να γνώριζε καίριες πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι την περασμένη χρονιά.

Ο προσωπικός σωματοφύλακας του βασιλιά Σαλμάν ήταν η «σκιά» του μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας και φωτογραφιζόταν συχνά στο πλευρό του. Ωστόσο κάποιοι πιστεύουν ότι η σχέση του με το παλάτι μπορεί να έκανε στροφή 180 μοιρών τα τελευταία 24ωρα.

Όπως γράφουν οι Times, «κάποιοι ισχυρίζονται οτι είχε απολυθεί πρόσφατα από την υπηρεσία φύλαξης του βασιλιά, όπως και ότι μπορεί να γνώριζε πληροφορίες σχετικά με τον περσινό φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι».  Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Φαγκμ φωτογραφήθηκε πριν από 5 μέρες να συνοδεύει τον Βασιλιά Σαλμάν σε συνάντησή του με τον Ιρακινό πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κασόγκι, που είχε εκφράσει πολλές φορές δημόσια τη διαφωνία του με τις πρακτικές της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, τον περασμένο Οκτώβρη.

Τι μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν δώσει πολλές λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε ο καυγάς που κατέληξε χθες βράδυ στον θανάσιμο τραυματισμό από πυρά του υποστράτηγου Αμπντούλ Αζίζ αλ-Φαγκμ. Όπως έχει γίνει γνωστό πάντως, το θύμα βρισκόταν στο σπίτι φίλου του σε συνοικία της Τζέντα, αρκετά χιλιόμετρα βορειότερα από το παλάτι όπου συνήθως ο βασιλιάς Σαλμάν περνά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, που δημοσιοποιήθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, ο Φαγκμ είχε φραστική διαμάχη με τον Μαμντού μπιν Μεσαάλ Αλ Αλί, ένα άνθρωπο που χαρακτηρίζεται φίλος του, ο οποίος στη συνέχεια πήρε ένα πυροβόλο όπλο από το εξωτερικό της κατοικίας και άνοιξε πυρ.

Το κρατικό κανάλι Al-Ekhbariya ανέφερε πως η ανταλλαγή πυρών ακολούθησε μια «προσωπική διαμάχη» χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Ο δράστης αρνήθηκε να παραδοθεί στους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν περικυκλώσει την κατοικία και οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Από πυρά τραυματίστηκαν ένας ακόμα Σαουδάραβας, ένας Φιλιππινέζος και πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο Φαγκμ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, aρκετοί συνάδελφοι του υποστράτηγου, που ήταν αρκετά γνωστός και αγαπητός στους στρατιωτικούς κύκλους, εξέφρασαν τη θλίψη τους μέσω των social media για τον χαμό του Φαγκμ. Αρκετές όμως ήταν και οι συλληπητήριες αναρτήσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης. «Ας τον λυπηθεί ο Θεός και ας τον στείλει να αναπαυτεί στον παράδεισο, δίνοντας στην οικογένειά του υπομονή και παρηγοριά», γράφει στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας της χώρας.

fagm
fagm-2
fagm-3


Με πληροφορίες από The Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης