Τραμπ: Είπα «όχι» σε αίτημα του Ιράν για άρση κυρώσεων, ώστε να συναντηθούμε μαζί τους

Τραμπ: Είπα «όχι» σε αίτημα του Ιράν για άρση κυρώσεων, ώστε να συναντηθούμε μαζί τους

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί είχε δηλώσει προηγουμένως πως Αμερικανοί αξιωματούχοι του ανέφεραν πως οι ΗΠΑ θα άρουν όλες τις κυρώσεις - Σε άλλο μήκος κύματος η δήλωση του Τραμπ

trump_11
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αρνήθηκε αίτημα της Τεχεράνης να άρει κυρώσεις σαν αντάλλαγμα για τη διεξαγωγή συνομιλιών, αντιφάσκοντας με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να άρουν περιορισμούς ώστε να διευκολύνουν μια συνάντηση.

«Το Ιράν ήθελε να άρω τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σ' αυτούς για να συναντηθούμε. Είπα, ασφαλώς, ΟΧΙ!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.


Νωρίτερα, ο Ροχανί, μιλώντας κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε πως συναντήθηκε εκεί με Αμερικανούς αξιωματούχους κατόπιν επιμονής της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας.

«Ήταν ανοικτό για συζήτηση το ποιές κυρώσεις θα αίρονταν και (οι Ηνωμένες Πολιτείες) είπαν ξεκάθαρα πως θα άρουν όλες τις κυρώσεις», είπε ο Ροχανί, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του.

Κλείσιμο
Το Ιράν ήταν έτοιμο για διαπραγματεύσεις, αλλά όχι σε μια ατμόσφαιρα κυρώσεων και πιέσεων, υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος.

«Αυτή η δράση δεν έγινε με τρόπο που να είναι αποδεκτός, πράγμα που σημαίνει πως μέσα στην ατμόσφαιρα των κυρώσεων και της ύπαρξης κυρώσεων και την τοξική ατμόσφαιρα της μέγιστης πίεσης, ακόμη κι αν θέλουμε να διαπραγματευθούμε με τους Αμερικανούς στο πλαίσιο 5+1, ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το τέλος και το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης», δήλωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης