Λονδίνο: Ακτιβιστές «κόλλησαν» τα σώματά τους πάνω σε κυβερνητικό κτίριο

Λονδίνο: Ακτιβιστές «κόλλησαν» τα σώματά τους πάνω σε κυβερνητικό κτίριο

Οι ακτιβιστές της Extinction Rebellion θέλησαν να προειδοποιήσουν με αυτό τον τρόπο πως η δημόσια υγεία κινδυνεύει από την κλιματική και οικολογική κατάρρευση

bretania_kolla
Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές κόλλησαν με κόλλα τα σώματά τους σε ένα βρετανικό κυβερνητικό κτίριο σήμερα, προειδοποιώντας πως η δημόσια υγεία κινδυνεύει από την κλιματική και οικολογική κατάρρευση.

Η Extinction Rebellion προωθεί την ειρηνική πολιτική ανυπακοή για την άσκηση πίεσης στις κυβερνήσεις ώστε να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να αποτρέψουν μια κλιματική κρίση που η οργάνωση φοβάται ότι θα προκαλέσει λιμό και κοινωνική κατάρρευση.

«Η κλιματική και οικολογική κατάρρευση είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημόσια υγεία που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος», δήλωσε ο Κρις Νιιούμαν, ένας γιατρός που κόλλησε με κόλλα το σώμα του στο υπουργείο για τις Επιχειρήσεις, την Ενέργεια και τη Βιομηχανική Στρατηγική.


«Οι μη βίαιες ειρηνικές διαδηλώσεις όπως η σημερινή είναι απαραίτητες παρεμβάσεις υπέρ της δημόσιας υγείας προκειμένου να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεση δράση», είπε ο Νιούμαν.

Κλείσιμο
Οι ακτιβιστές της Extinction Rebellion διατάραξαν τη λειτουργία του Λονδίνου με 11 ημέρες διαδηλώσεων τον Απρίλιο που θεωρείται η μεγαλύτερη πράξη πολιτικής ανυπακοής στην πρόσφατη βρετανική ιστορία. Απέκλεισαν εμβληματικά σημεία, προκάλεσαν καταστροφές στο κτίριο της πετρελαϊκής εταιρίας Shell, σταμάτησαν τρένα ενώ έθεσαν στο στόχαστρό τους και την Goldman Sachs.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης