Μέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε μαντίλα σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν

Μέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε μαντίλα σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, μαζί με τον μόλις πέντε μηνών γιο τους, Άρτσι, πραγματοποιούν επίσημη περιοδεία σε χώρες της Αφρικής - Δείτε πώς εμφανίστηκε η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός στο αρχαιότερο τζαμί του Κέιπ Τάουν

meghan-0
Το αρχαιότερο τζαμί στο Κέιπ Τάουν επισκέφθηκαν την Τρίτη ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, με αφορμή την Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που εορτάζεται στις 24 Σεπτεμβρίου στη Νότιο Αφρική.

Η 38χρονη δούκισσα του Σάσεξ κατόρθωσε για ακόμη μία φορά να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, όταν φόρεσε μαντίλα για να εισέλθει στο τζαμί και μάλιστα, βοήθησε και μια άλλη γυναίκα να φορέσει τη δική της μαντίλα. Το τζαμί Auwal Mosque κατασκευάστηκε το 1794 επί βρετανικής κατοχής και είναι το πρώτο τζαμί που κτίστηκε στην πρωτεύουσα της Νοτίου Αφρικής.

Η κομψή Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός επέλεξε για την περίσταση ένα μάξι λαδί φόρεμα του αμερικανικού οίκου STAUD, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι έβγαλε τα παπούτσια του σε ένδειξη σεβασμού στον χώρο. Το ζευγάρι των γαλαζοαίματων, που από την Δευτέρα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε χώρες της Αφρικής μαζί με τον μόλις πέντε μηνών γιο του, Άρτσι, υποδέχθηκαν στο τζαμί ο ιμάμης, ο επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας και φοιτητές που συμμετείχαν σε διαθρησκευτικό πρόγραμμα ανταλλαγής μεταξύ Λονδίνου και Κέιπ Τάουν.

Αν και δεν επιβάλλεται σε όλα τα τζαμιά οι γυναίκες να καλύπτουν το κεφάλι τους, αυτό συνήθως θεωρείται δείγμα σεβασμού. Σε αρκετά τζαμιά δίνονται μαντίλες σε γυναίκες που δεν είναι μουσουλμάνες για να τα φορέσουν, όταν εισέλθουν στον χώρο.

meghan-1
meghan-2


Το λαμπερό ζευγάρι άνοιξε τη συζήτηση για τον «διαθρησκευτικό διάλογο» και στη συνέχεια περιηγήθηκε στην φημισμένη και γεμάτη χρώμα περιοχή Bo-Kaap του Κέιπ Τάουν, όπου από το 1760 ζούσαν σκλάβοι, που είχαν μεταφερθεί από την Ινδονησία, την Μαλαισία και την υπόλοιπη Αφρική, για να εργαστούν στην πρωτεύουσα της Νοτίου Αφρικής. Εκεί, το ζευγάρι έτυχε θερμής υποδοχής από δεκάδες, κυρίως νέους θαυμαστές του, τους οποίους ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και η πρωην πρωταγωνίστρια του δικαστικού δράματος «Suits» δεν δίστασαν να αγκαλιάσουν, ενώ η Μέγκαν με χαρά πήρε από μικρές θαυμάστριες της λουλούδια και άλλα δώρα.

meghan-4


«Ο Άρτσι είναι το καλύτερο εισιτήριο για να ξανακερδίσουν τις καρδιές του έθνους»

Κλείσιμο
Με την περιοδεία τους στη Νότιο Αφρική, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ελπίζουν να αυξήσουν και πάλι την δημοτικότητά τους, η οποία μειώθηκε από τον Απρίλιο, όταν ξόδεψαν μερικά εκατομμύρια λίρες από τον κρατικό κορβανά, για να ανακαινίσουν τη νέα τους κατοικία, Frogmore Cottage, στο Ουίνδσορ. Το ζευγάρι δέχθηκε κριτική από τον βρετανικό Τύπο μέσα στον Αύγουστο, όταν τέσσερις φορές ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος για τις διακοπές του στην Ίμπιζα και στην γαλλική Ριβιέρα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που στο ταξίδι τους στην Αφρική η Μέγκαν και ο πρίγκιπας Χάρι πήραν μαζί τους και τον μόλις πέντε μηνών γιο τους Άρτσι μαζί με τη νέα του νταντά. Ο Άρτσι είναι το «καλύτερο εισιτήριο για να κερδίσουν πίσω τις καρδιές του έθνους (ο Χάρι και η Μέγκαν)» δήλωσε πρόσφατα η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Majesty, Ίνγκριντ Σιούαρντ.

meghan-3
meghan-5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης