Αϊτή: Γερουσιαστής πυροβόλησε κατά διαδηλωτών και τραυμάτισε φωτορεπόρτερ

Αϊτή: Γερουσιαστής πυροβόλησε κατά διαδηλωτών και τραυμάτισε φωτορεπόρτερ

Ο γερουσιαστής ξεκίνησε να πυροβολεί για να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών – Υποστήριξε ότι ήταν σε άμυνα – Ο φωτορεπόρτερ που πυροβόλησε έχει τραυματιστεί ελαφρά από θραύσματα στο σαγόνι 

fethiere
Ένας Αϊτινός γερουσιαστής, που προσπάθησε να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών, άνοιξε πυρ με το περίστροφό του έξω από το κοινοβούλιο στο Πορτ-ο-Πρενς, τραυματίζοντας ελαφρά έναν φωτορεπόρτερ του Associated Press.

Ο γερουσιαστής Ζαν-Μαρί Ραλ Φετιέρ, που έχει εκλεγεί με το κυβερνών κόμμα, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, απέναντι στους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν στο κοινοβούλιο για να εμποδίσουν μια συνεδρίαση.

«Αμύνθηκα. Η νόμιμη άμυνα είναι ιερό δικαίωμα», είπε ο Φετιέρ, προσθέτοντας ότι αγνοούσε τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ.



Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που συναντήθηκε με τον φωτορεπόρτερ –ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του– είπε ότι έχει τραυματιστεί ελαφρά από θραύσματα στο σαγόνι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του αφαιρεθούν. Ήταν ελαφρώς σοκαρισμένος, αλλά διαυγής.

Κλείσιμο
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Φριτζ-Ουίλιαμ Μισέλ επρόκειτο να παρουσιαστεί σήμερα μαζί με τους υπουργούς του ενώπιον των γερουσιαστών για να επικυρωθεί το πολιτικό πρόγραμμά του, κάτι που είναι απαραίτητο προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση. Μετά τα πρωινά επεισόδια, η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης