Γερμανία: Στο στόχαστρο Μέρκελ και Κραμπ Καρενμπάουερ γιατί πήγαν στις ΗΠΑ με διαφορετικά αεροσκάφη

Γερμανία: Στο στόχαστρο Μέρκελ και Κραμπ Καρενμπάουερ γιατί πήγαν στις ΗΠΑ με διαφορετικά αεροσκάφη

Κατακεραυνώνει τις δύο πολιτικούς ο γερμανικός Τύπος, που εν΄μέσω μέτρων για την κλιματική αλλαγή, ταξιδεύουν στις ΗΑ με διαφορετικά αεροπλάνα

merkel_hongkong
Το κακό παράδειγμα δίνει η κυβέρνηση του Βερολίνο στο θέμα της προστασίας του πλανήτη χρησιμοποιώντας δύο αεροσκάφη για την μεταφορά της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και της υπουργού Άμυνας, Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπαουερ, στις ΗΠΑ.

Η Μέρκελ μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα ενώ η η Ανεγκρέτ Κραμπ - Κάρενμπάουερ πετάει πρώτα για Ουάσινγκτον, για συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό της Μαρκ Έσπερ.

Ένας συγκεκριμένος λόγος για την ξεχωριστή άφιξη δεν αναφέρθηκε, ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στην εφημερίδα «Bild»: «Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού αυτού του ταξιδιού, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση της χρήσης του αεροσκάφους. Ο σχεδιασμός πτήσεων και η επιλογή των κυβερνητικών μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν, βασίστηκαν στο αεροδρόμιο προορισμού, στη διαδρομή, στο μέγεθος της αντιπροσωπείας και στις υποχρεώσεις των κυβερνητικών μελών».

Όπως σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο «n- tv», σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ επρόκειτο να μεταβεί στις ΗΠΑ με το αεροπλάνο της Καγκελαρίου.

Επικαλούμενη κύκλους της κυβέρνησης, η γερμανική εφημερίδα «Bild» υποστηρίζει ότι από την Καγκελαρία διεμήνυσαν στην υπουργό Άμυνας ότι «δεν είναι επιθυμητό να συνταξιδέψει με την κυρία Μέρκελ».

Από την πλευρά του, το Γερμανικό Πρακτορείο αναφέρει ότι η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε ότι η αντιπροσωπεία που την συνόδευε ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας, εξηγεί πως, μία ώρα πτήσης κυβερνητικών αεροσκαφών κοστίζει 24 έως 35 χιλιάδες ευρώ. Το επιπλέον αεροσκάφος της κυρίας Κραμπ-Καρενμπάουερ κοστίζει τουλάχιστον 360 χιλιάδες ευρώ.

Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων για το περιβάλλον, ανάμεσα στα οποία είναι η αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων, προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφορία αεροπλάνων, τα χωριστά αεροσκάφη των Μέρκελ και Κάρενμπάουερ αποτελούν αντικείμενο έντονης κριτικής από τον γερμανικό Τύπο.

«Οι επιπλέον πτήσεις όχι μόνο επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά αποτελούν και σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Πρασίνων, Τομπίας Λίντνερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης