Ιράν: Ελεύθερο να αναχωρήσει από το Στενό του Ορμούζ το Stena Impero

Ιράν: Ελεύθερο να αναχωρήσει από το Στενό του Ορμούζ το Stena Impero

Οι Ιρανοί επιβεβαίωσαν πως έχουν τακτοποιηθεί όλες οι λεπτομέρειες, που τους επιτρέπουν να «ανάψουν πράσινο φως» για την απελευθέρωση του βρετανικού πετρελαιοφόρου, που κρατείται στο Στενό του Ορμούζ για περισσότερους από 2 μήνες

stena_britain
Την τακτοποίηση όλων των απαραίτητων νομικών διαδικασιών που επιτρέπουν, πλέον, στο πετρελαιοφόρο με βρετανική σημαία, Stena Impero να αναχωρήσει από το Στενό του Ορμούζ, όπου παρέμενε εγκλωβισμένο εδώ και δυο, περίπου, μήνες, επιβεβαίωσε Ιρανός αξιωματούχος.

"Οι νόμιμες και οι διοικητικές διαδικασίες για την απελευθέρωση του αγγλικού δεξαμενόπλοιου έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με την ώρα της αναχώρησής του", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ali Rabiei, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ILNA.

Την Κυριακή, οι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο, το οποίο ανήκει στη σουηδική ναυτιλιακή εταιρεία Stena Bulk, θα απελευθερωνόταν σύντομα, μετά από 65 ημέρες κράτησης.

Το δεξαμενόπλοιο κατασχέθηκε από τις ιρανικές Αρχές, καθώς εισήλθε στο Στενό του Ορμούζ στα μέσα Ιουλίου κατά τη διάρκεια κλιμακωτής διπλωματικής έντασης μεταξύ Τεχεράνης και Λονδίνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης