Brexit: Μέρκελ και Τζόνσον συμφώνησαν να εργαστούν για συμφωνία
Ο Βρετανός πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συμφώνησαν να εργαστούν δραστήρια και αποφασιστικά για να επιταχύνουν μια συμφωνία – Κατέληξαν ότι χρειάζεται να υπάρξει διεθνής απάντηση στην επίθεση κατά της Σαουδικής Αραβίας
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συμφώνησε σήμερα με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να εργασθούν δραστήρια και αποφασιστικά για να επιτύχουν μια συμφωνία για το Brexit και θα συζητήσουν το θέμα όταν συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.
Έπειτα από μια δύσκολη γι' αυτόν επίσκεψη χθες, Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο, όταν ο Τζόνσον αποδοκιμάσθηκε από διαδηλωτές και επικρίθηκε από τον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ, ο βρετανός ηγέτης είχε σήμερα το πρωί συνομιλία με την Μέρκελ, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για να εξασφαλίσει μια συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο εκπρόσωπος του Τζόνσονδήλωσε εξάλλου πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να εργασθούν με διεθνείς εταίρους για να δώσουν μια συλλογική απάντηση στις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου εναντίον σαουδαραβικών πετρελαϊκών εργοστασίων.
Ο Τζόνσον και η Μέρκελ συμφώνησαν επίσης πως υπάρχει ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στην περιοχή και πως έχουν μια κοινή προσέγγιση στο θέμα του Ιράν, το οποίο κατηγορήθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση εναντίον των σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).