Brexit: «Ταπεινωμένος» ο Μπόρις και ο Μπέρκοου του... σκάβει το λάκκο!

Brexit: «Ταπεινωμένος» ο Μπόρις και ο Μπέρκοου του... σκάβει το λάκκο!

Έως το 2039 μπορεί να διαρκέσει η διαμάχη για το Brexit δήλωσε ο Τζον Μπέρκοου - O ταπεινωμένος Μπόρις Τζόνσον μετά τα γιουχαΐσματα στο Λουξεμβούργο, περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη νομιμότητα της αναστολής λειτουργίας της βουλής

boris-johnson-ena
«Βουίζει» η Βρετανία για την ταπείνωση που υπέστη χτες ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, κατά την επίσκεψή του στο Λουξεμβούργο, την ώρα που ο «ντελάλης» της βουλής, Τζον Μπέρκοου, του σκάβει το... λάκκο στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Μετά τα γιουχαίσματα των διαδηλωτών, την απόφασή του να απόσχει από την συνέντευξη Τύπου και την επικριτική συμπεριφορά που είχε χθες απέναντί του ο ομόλογός του στο Λουξεμβούργο Ξαβιέ Μπέτελ, ο εκκεντρικός πρωθυπουργός της Βρετανίας αναμένει την δικαστική απόφαση σχετικά με την νομιμότητα της αναστολής της λειτουργίας της Βουλής επί πέντε εβδομάδες.

Boris Johnson à Luxembourg sept2019


Στο μεταξύ, ο «ντελάλης» της Βουλής της Κοινοτήτων και υπέρμαχος της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε, Τζον Μπέρκοου, μετέβη στη Νέα Υόρκη όπου μίλησε σε φοιτητές Πανεπιστημίου του τμήματος δημοσιογραφίας για το Brexit.

Με το γνωστό στομφώδες ύφος του υποστήριξε ότι η διαμάχη για το Brexit θα μπορούσε να διαρκέσει άλλα 20 χρόνια, καθώς ισχυρίζεται ότι οι πολιτικές λιτότητας των Συντηρητικών βρίσκονται πίσω από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε.

Κλείσιμο
Στην ομιλία του ο Μπέρκου πόζαρε στο πλευρό των φοιτητών επισημαίνοντας ότι μπορεί να χρειαστεί να φθάσουμε έως το 2039 για την οριστική αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

USA: No-Deal Brexit unlikely before October 31 - UK House Speaker


Προειδοποίησε ακόμη ότι, «καμία δύναμη στη Γη» δεν θα μπορούσε να σταματήσει το Κοινοβούλιο να έχει το τελευταίο λόγο για το Brexit.

«Το δημοψήφισμα για το Brexit ήταν "εξαιρετικά σημαντικό", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Κοινοβούλιο "απλώς παραιτείται"», πρόσθεσε.

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» επικαλούμενη πηγές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο κύριος Μπέρκοου δεν έλαβε αμοιβή για την ομιλία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης