Ισπανία: Ο Σάντσεθ κάλεσε τους αντιπάλους του να τον αφήσουν να σχηματίσει κυβέρνηση

Ισπανία: Ο Σάντσεθ κάλεσε τους αντιπάλους του να τον αφήσουν να σχηματίσει κυβέρνηση


Πέντε μήνες μετά τις εκλογές, η Ισπανία ακόμη δεν έχει κυβέρνηση – Ο Σάντσεθ ζήτησε από τα δύο κεντροδεξιά κόμματα να μην τον καταψηφίσουν

santses
Ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ κάλεσε σήμερα τους αντιπάλους του να του επιτρέψουν να σχηματίσει κυβέρνηση, περίπου πέντε μήνες μετά τη διεξαγωγή εκλογών που τον ανέδειξαν νικητή, αλλά χωρίς απόλυτη πλειοψηφία.

Ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος Ciudadanos δήλωσε νωρίτερα πως θα προτείνει στον ομόλογό του κεντροδεξιό ηγέτη, τον επικεφαλής του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο, να απέχουν από κοινού στην ψηφοφορία προκειμένου ο Σάντσεθ να μπορέσει να πάρει την εντολή, υπό ορισμένους όρους.

Ο Σάντσεθ είπε πως θεωρεί ότι δεν υπάρχουν εμπόδια προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός επειδή τα σχέδιά του συμπίπτουν με αυτό που ζητάει ο Ριβέρα, αν και δεν απάντησε ευθέως στην πρότασή του για μια συμφωνία.

Νωρίτερα πηγή του Σοσιαλιστικού Κόμματος είχε δηλώσει πως ο Σάντσεθ απέρριψε τους όρους που είχε θέσει ο Άλμπερτ Ριβέρα προκειμένου να τον υποστηρίξει στην ψηφοφορία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Πηγή στην προσωρινή κυβέρνηση του Σάντσεθ δήλωσε πως ο πρωθυπουργός ζήτησε και από τα δύο κεντροδεξιά κόμματα να μην τον καταψηφίσουν και πως κανένας από τους όρους του Ριβέρα δεν αναμένεται να τον εμποδίσει να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης