«Νοικοκυρά σε απόγνωση» η Φελίσιτι Χάφμαν - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ημερών

«Νοικοκυρά σε απόγνωση» η Φελίσιτι Χάφμαν - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ημερών

Η Αμερικανίδα ηθοποιός πλήρωσε ώστε η κόρη της να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο

000_1K96KQ
Στα «μαλακά» έπεσε η  56χρονη ηθοποιός της σειράς «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», Φελίσιτι Χάφμαν, μετά το σκάνδαλο με τις παράνομες εισαγωγές μαθητών σε γνωστά και σημαντικά πανεπιστήμια. Ποινή...14 ημερών φυλάκισης, συγκεκριμένα, επιβλήθηκε στην ηθοποιό, η οποία παραδέχθηκε ότι πλήρωσε 15.000 δολάρια για να διορθωθεί το γραπτό της κόρης της, το 2017.

Η Αμερικανίδα συγκαταλέγεται στους περίπου 50 γονείς που συμμετείχαν στην απάτη. Εύποροι γονείς πλήρωσαν συνολικά περί τα 25 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες ώστε τα παιδιά τους να εισαχθούν σε πανεπιστήμια όπως το Τζόρτζταουν, το Γέιλ και το Στάνφορντ.

Στην Χάφμαν επιβλήθηκε, ακόμη, πρόστιμο 30.000 δολαρίων, ενώ στην ποινή της συμπεριλαμβάνονται και 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Σε δήλωσή της, που είχε το φως της δημοσιότητας τον Απρίλιο, η ηθοποιός παραδέχτηκε την ενοχή της: «Αποδέχομαι πλήρως την ενοχή μου και έχω μετανιώσει πικρά και ντρέπομαι για ότι έκανα. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και τις συνέπειες που θα επιφέρουν....Η κόρη μου δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις μου και την πρόδωσα. Αυτή η πράξη που έκανα θα με στοιχειώνει για όλη μου την ζωή».

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2011,  με τις αρχές να καταγγέλλουν ότι δημιουργούνταν και «μαϊμού» αθλητικά προφίλ προκειμένου οι υποψήφιοι φοιτητές να φαίνονται σαν δυνατοί αθλητές στο σχολείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης