Πομπέο: Είχαμε πολλές διαφωνίες με τον Μπόλτον

Πομπέο: Είχαμε πολλές διαφωνίες με τον Μπόλτον

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο αναφέρθηκε στις πολλές διαφωνίες που είχε με τον αποπεμφθέντα σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον 

21601852
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο αναφέρθηκε στις πολλές διαφωνίες που είχε με τον Τζον Μπόλτον, τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας που απολύθηκε νωρίτερα σήμερα από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες ο κ. Μπόλτον και εγώ διαφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό», δήλωσε ο Πομπέο σε μια συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, που παραχώρησε μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στιβεν Μνιούτσιν.

Λίγο πριν από από την ανακοίνωση του Τραμπ για την αποπομπή του Μπόλτον, η αμερικανική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι ο πρώην σύμβουλς θα συμμετείχε μαζί με τον Πομπέο και τον Μνιούτσιν σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου.

«Εργαζόμαστε πολύ στενά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ» πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στιβεν Μνιούτσιν επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ δεν σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική του έναντι του Ιράν και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την «εκστρατεία μέγιστης πίεσης».

Ο Τραμπ μπορεί να συναντηθεί «χωρίς προϋποθέσεις» με τον Ροχανί

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να συναντηθεί «χωρίς προϋποθέσεις» με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ έγινε σε μια συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη για να ανακοινωθούν νέες κυρώσεις εις βάρος οργανώσεων, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι Ιρανικοί Φρουροί της Επανάστασης.

Την παραμονή της 18ης επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε μια νέα δέσμη κυρώσεων εις βάρος ενός «ευρύ φάσματος τρομοκρατών και των υποστηρικτών τους».

Συγκεκριμένα οι κυρώσεις στοχοθετούν 15 ηγετικά στελέχη, άτομα και οντότητες που διατηρούν σχέσεις με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, την αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος και τους Φρουρούς της Επανάστασης, ανακοίνωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης