Στη Συρία το ιρανικό Adrian Darya σύμφωνα με τον Τζον Μπόλτον

Στη Συρία το ιρανικό Adrian Darya σύμφωνα με τον Τζον Μπόλτον

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης της Τεχεράνης με τη Δύση έφτασε απέναντι από την Ταρτούς σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου - «Όποιος έλεγε πως το Adrian Darya 1 δεν κατευθυνόταν στη Συρία αρνείται την πραγματικότητα»

grace1
Στο συριακό λιμάνι Ταρτούς έφτασε το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, πρώην Grace 1, σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.

Το δεξαμενόπλοιο έχει μπει στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ, ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης του Ιράν με τη Δύση.

«Όποιος έλεγε πως το Adrian Darya 1 δεν κατευθυνόταν στη Συρία αρνείται την πραγματικότητα», έγραψε ο Μπόλτον στο Twitter δίπλα σε μια δορυφορική εικόνα που δείχνει το πλοίο αρόδο δύο ναυτικά μίλια από την Ταρτούς.

«Η Τεχεράνη πιστεύει πως είναι πιο σημαντικό να βοηθήσει το φονικό καθεστώς Άσαντ παρά τον ίδιο τον λαό της. Μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά η Τεχεράνη δεν θα εξασφαλίσει καμία ελάφρυνση κυρώσεων όσο δεν σταματά να λέει ψέματα και να διασπείρει την τρομοκρατία», πρόσθεσε.



Κλείσιμο
Ο ιστότοπος TankerTrackers, που παρακολουθεί την πορεία των δεξαμενόπλοιων, δείχνει επίσης πως το Adrian Darya 1 βρίσκεται κοντά στην Ταρτούς.

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν το πλοίο, που μεταφέρει 2,1 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο αξίας 140 εκατ, δολαρίων, ξεφορτώνει το φορτίο του.

Αντίθετα, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Middle East Eye ανέφερε χθες Παρασκευή ότι το δεξαμενόπλοιο είχε ξεφορτώσει το 55% του φορτίου του το βράδυ της Πέμπτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης