Ο Μπόρις Τζόνσον... προσπαθεί «να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα»

Ο Μπόρις Τζόνσον... προσπαθεί «να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα»

Ο πιεσμένος από παντού πρωθυπουργός της Βρετανίας έκανε περιοδεία σε φάρμα στο Αμπερντίν της Σκωτίας και ασχολήθηκε με ταύρους - Στη Σκωτία έφθασε και η Κάρι Σίμοντς, όχι, όμως μαζί του - Πρόκειται να συναντηθούν με την βασίλισσα στο Μπαλμόραλ

boris-tavros-dyo
Τα πλήγματα είναι απανωτά για τον Μπόρις Τζόνσον. Η αντιπολίτευση σύσσωμη αρνείται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε το απόγευμα της Παρασκευής τη νομοθετική ρύθμιση που αποκλείει το Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου. Για να ξεφύγει από την δίνη της πολιτικής κρίσης ο εκκεντρικός πρωθυπουργός της Βρετανίας ταξίδεψε σήμερα στη Σκωτία, όπου μαζί με την σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς, θα φιλοξενηθούν στο κάστρο Μπαλμόραλ από την βασίλισσα Ελισάβετ.

Όμως, ο 55χρονος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ γνώρισε μία ακόμα αποτυχία, όταν σε φάρμα κοντά στο Αμπερντίν προσπάθησε να οδηγήσει με σχοινί έναν ταύρο.

Boris Johnson grabs the bull by its horns as he goes farming in Scotland

Το μεγαλόσωμο ζώο αρνήθηκε να υπακούσει στα προστάγματα του εύσωμου Τζόνσον, ο οποίος για την περίσταση είχε φορέσει γαλότσες και έπεσε επάνω σε αστυνομικό, που ήταν κοντά στο σημείο. Ο βρετανικός Τύπος αναφέρθηκε στο περιστατικό κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια να φωτογραφηθεί ο Τζόνσον με τον ταύρο, που, όμως, κατέληξε σε ένα ακόμα «φιάσκο» για τον Βρετανό πρωθυπουργό.

boris-tavros-ema
boris-tavros-dyo
boris_main6
000_1K24GU
Κλείσιμο


Κατά την παραμονή του στην φάρμα ο Τζόνσον υποσχέθηκε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 51,4 εκατ. λίρες για τους αγρότες της Σκωτίας στα επόμενα δύο χρόνια ενώ την Τετάρτη είχε ανακοινωθεί πως η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τους αγρότες στη Σκωτία με το ποσόν των 160 εκατ. λιρών, ώστε η αγροτική βιομηχανία να είναι προσοδοφόρα και μετά την έξοδο από την ΕΕ.


Η Κάρι Σίμοντς έφθασε χωρίς τον Μπόρις στη Σκωτία

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής έφθασε στο Αμπερντίν της Σκωτίας με πτήση της British Airways η 31χρονη ξανθιά σύντροφος του Βρετανού πρωθυπουργού Κάρι Σίμοντς. Η Σίμοντς ταξίδεψε με την ειδική σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ Κλίο Γουάτσον, αλλά χωρίς τον 55χρονο Τζόνσον, που βρισκόταν από το πρωί στη Σκωτία, καθώς το ζευγάρι θα επισκεφθεί την βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο Μπαλμόραλ, όπου η 93χρονη μονάρχης περνά τις θερινές της διακοπές μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η Κάρι Σίμοντς είναι η πρώτη ανύμφευτη ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ και η πρώτη σύντροφος Βρετανού πρωθυπουργού που θα γίνει δεκτή από την βασίλισσα, χωρίς να έχει βάλει «βέρα στο δεξί».

Παραδοσιακά η βασίλισσα φιλοξενεί τον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας για ένα Σαββατοκύριακο τον Σεπτέμβριο στο παραμυθένιο κάστρο Μπαλμόραλ, αλλά, εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων ο Μπόρις Τζόνσον και η σύντροφός του αναμένεται να επιστρέψουν στο Λονδίνο το Σάββατο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης