Νέες απειλές από την Τουρκία: Θα ανοίξουμε τις πύλες για τους πρόσφυγες – Δεν είναι μπλόφα

Νέες απειλές από την Τουρκία: Θα ανοίξουμε τις πύλες για τους πρόσφυγες – Δεν είναι μπλόφα

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι ανέφερε ότι όποιος νομίζει ότι η Άγκυρα θα αντέξει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα κάνει «λάθος» - Διεμήνυσε ότι το άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη δεν είναι «απειλή ή μπλόφα»

20918235
Σε νέο εκβιασμό προχώρησε σήμερα η Τουρκία, που απειλεί την Ευρώπη ότι θα αφήσει ανοιχτές τις πόρτες για τους πρόσφυγες που θα θελήσουν να φύγουν από τα τουρκικά παράλια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα, που αναμένεται ότι θα δεχθεί και τον κύριο όγκο των μεταναστευτικών ροών .

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, σύμφωνα με το Anadolu, τόνισε ότι η προειδοποίηση της Τουρκίας ότι θα αφήσει ανοιχτές τις πύλες για την Ευρώπη δεν είναι «ούτε απειλή, ούτε μπλόφα. Είναι πραγματικότητα».

Ο Οκτάι μάλιστα ανέφερε ότι όποιος θεωρεί ότι η Τουρκία μπορεί να αντέξει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα κάνει λάθος. «Η Τουρκία δεν είναι φύλακας άλλης χώρας, ούτε κέντρο μεταναστών. Δεν θα πληρώσει τον λογαριασμό για τις κρίσεις που άλλες χώρες δημιούργησαν», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου έρχονται μία ημέρα μετά τις προειδοποιήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που διεμήνυσε ότι η Άγκυρα θα ανοίξει τις πόρτες της, αφήνοντας τους Σύρους πρόσφυγες να φύγουν προς την Ευρώπη, εάν η χώρα του δεν πάρει επιπλέον υποστήριξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης