Τραμπ: Νέες υποσχέσεις και επιθέσεις κατά των Δημοκρατικών στο προεκλογικό μενού

Τραμπ: Νέες υποσχέσεις και επιθέσεις κατά των Δημοκρατικών στο προεκλογικό μενού

Το προεκλογικό μήνυμα του Αμερικανού προέδρου για την φθινοπωρινή προεκλογική του εκστρατεία περιλαμβάνει μία σειρά εκκρεμών ζητημάτων - Ο σχεδιασμός της προεκλογικής του εκστρατείας έχει ως στόχο να προσελκύσει ψηφοφόρους που βρίσκονται εκτός του πυρήνα της εκλογικής του βάσης

us_tramp
Όταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφτασε πρόσφατα στην πόλη Μονάκα της πολιτείας Πενσιλβάνια για μία επίσημη εκδήλωση του Λευκού Οίκου, με στόχο την προώθηση των ενεργειακών στόχων της κυβέρνησής του, ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία να επικεντρώσει την προσοχή του, στα προεκλογικά του σχέδια.

Για τον πρόεδρο Τραμπ, είναι κάτι που αγαπάει ιδιαίτερα, σχολιάζει το “Politico.”

Το προεκλογικό μήνυμα του Αμερικανού προέδρου για την φθινοπωρινή προεκλογική του εκστρατεία περιλαμβάνει μία σειρά εκκρεμών ζητημάτων όπως:

α. H νίκη απέναντι στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι ο εμπορικός πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη επηρεάζει αρνητικά την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

β. H ολοκλήρωση του τείχους ασφάλειας στα σύνορα με το Μεξικό, το οποίο έχει ενισχυθεί ή αντικατασταθεί σε συγκεκριμένες περιοχές, από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ μέχρι σήμερα.

γ. H έγκριση της κατασκευής αγωγών πετρελαίου, παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί αναμένουν έγκριση εντός της παρούσας προεδρικής θητείας του Τραμπ.

Κλείσιμο
δ. Η καταπολέμηση των «μαζικών» εμπορικών ελλειμμάτων στο εξαγωγικό εμπόριο των ΗΠΑ με άλλες χώρες, παρά το γεγονός ότι τα ελλείμματα αυτά έχουν διευρυνθεί από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ μέχρι σήμερα.

«Έχω κάνει περισσότερα από την εκπλήρωση των υποσχέσεών μου», υπερηφανεύτηκε ο Τραμπ στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης τον προηγούμενο μήνα. «Αλλά θα κάνουμε ακόμη περισσότερα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος προετοιμάζεται για να περάσει το χρονικό υπόλοιπο της προεδρικής του θητείας, με έναν τρόπο, τον οποίο θεωρεί εξαιρετικά άνετο για τον ίδιο. Πρόκειται για την προεκλογική του εκστρατεία, αλλά και τις ομιλίες που θα κάνει εξηγώντας το τι θα είναι αυτό που θα καταπολεμήσει, στην περίπτωση της επανεκλογής του.

Από την πλευρά τους, οι βοηθοί του Τραμπ διαμορφώνουν την πραγματοποίηση ενός προγράμματος προεκλογικών εμφανίσεων του Αμερικανού προέδρου, δίνοντας έμφαση στα δυνατά του σημεία, με περισσότερες ομιλίες, περισσότερες επιθέσεις κατά των Δημοκρατικών, αλλά και περισσότερες υποσχέσεις για τα όσα θα μπορούσε να επιτύχει ο Τραμπ σε μία δεύτερη προεδρική του θητεία.

Ο σχεδιασμός της προεκλογικής του εκστρατείας έχει ως στόχο να προσελκύσει ψηφοφόρους που βρίσκονται εκτός του πυρήνα της εκλογικής του βάσης, στους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος του 2019, καθώς οι Δημοκρατικοί επιτίθενται μεταξύ τους, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής προεδρικού υποψηφίου από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Μέρος του προγράμματος προεκλογικών εμφανίσεων του προέδρου Τραμπ μέσα στο φθινόπωρο θα υλοποιηθεί με την παρουσία του ίδιου, αλλά και στελεχών της προεκλογικής του εκστρατείας σε πολιτείες που δεν κατόρθωσε -για μικρή διαφορά- να κερδίσει το 2016 ή σε πολιτείες, οι οποίες -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός της πολιτικής επιρροής των Ρεπουμπλικάνων.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρόεδρος Τραμπ θα εμφανιστεί σε προεκλογικές εκδηλώσεις στην Μινεσότα, στο Νέο Μεξικό, στο Κολοράντο και στη Νεβάδα. Η προεκλογική εκστρατεία του έχει ήδη ανθρώπους σε μερικές από αυτές τις πολιτείες και σε περιοχές άμεσου πολιτικού κινδύνου, ενώ προγραμματίζεται ότι θα έχει παρουσία σε όλες τις παραπάνω πολιτείες, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι αξιωματούχοι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δηλώνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα επικεντρώσει το προεκλογικό μήνυμά του στην θετική εικόνα της αμερικανικής οικονομίας και στην θέση που έχουν οι ΗΠΑ παγκοσμίως (διασυνδέοντας μία εθνικιστική και λαϊκίστικη ατζέντα).

Από την άλλη μεριά, ο Τραμπ θα καταλογίσει την μη εκπλήρωση προεκλογικών εξαγγελιών του από το 2016, στην αντιπαραγωγική στάση αντίθεσης των Δημοκρατικών.

Παράλληλα, θα δώσει έμφαση στα επιτεύγματα της πρώτης προεδρικής θητείας του, όπως: ο διορισμός δικαστών, η μείωση της φορολογίας, οι μεταρρυθμίσεις στην ποινική δικαιοσύνη, αλλά και οι προσπάθειες της κυβέρνησής του, για τον τερματισμό των άδικων εμπορικών παραβιάσεων από την Κίνα.

Επίσης, αναμένεται ότι θα εξαγγείλει νέες πολιτικές προτάσεις για την τεχνολογία, την οπλοκατοχή, την μετανάστευση, αλλά και την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με δύο Ρεπουμπλικάνους που βρίσκονται κοντά στον Λευκό Οίκο.

Η παρουσίαση νέων ιδεών θα διατηρήσει την εικόνα του προέδρου «ζωντανή στο μυαλό των ψηφοφόρων», σύμφωνα με την άποψη ενός στρατηγιστή των Ρεπουμπλικάνων.

Πηγή: Politico
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης