Τυφώνας Dorian: Μεγαλώνει η λίστα τους θανάτου στις Μπαχάμες - Στους 30 οι νεκροί

Τυφώνας Dorian: Μεγαλώνει η λίστα τους θανάτου στις Μπαχάμες - Στους 30 οι νεκροί

Απροσδιόριστος αριθμός αγνοουμένων - Εκτιμήσεις ότι θα αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των νεκρών - Ο τυφώνας κινείται προς τις Καρολίνες - Πλημμύρες και καταστροφές σε αμερικανικές πόλεις - Έχουν εκκενωθεί παράκτιες περιοχές

21579287
Ο παράδεισος που μετατράπηκε μέσα σε λίγα 24ωρα σε κόλαση... Οι Μπαχάμες πληρώνουν ακριβά το τίμημα της κλιματικής αλλαγής, καθώς, ανεξάρτητα από την ολοκληρωτική καταστροφή σε υποδομές και κατοικίες, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Η λίστα του θανάτου από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Dorian ξεκίνησε με πέντε ανθρώπους, μέσα σε δύο ώρες ανήλθε στους 7, ένα 24ωρο μετά στους 20 και σήμερα, μετά τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 30. Μία λίστα που όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα μεγαλώσει, καθώς υπάρχει απροσδιόριστος αριθμός αγνοουμένων και ο έλεγχος έχει διεξαχθεί μόνο σε ένα μικρό ποσοστό των περιοχών που σάρωσε ο τυφώνας κατηγορίας 5.

Νέο βίντεο από το χτύπημα του Dorian στις Μπαχάμες, αναδεικνύει τη δύναμη που έπληξε τον άλλοτε παράδεισο της Καραϊβικής:

New Video of Hurricane Dorian Shows Moment of Bahamas Strike


Ο τυφώνας Dorian πέρασε από τις ακτές της Φλόριντα και κινείται εξασθενημένος σε κατηγορία 2 παράλληλα με τις ακτές της Τζόρτζια προς τις Καρολίνες. Χιλιάδες Αμερικανοί έχουν συνεργαστεί στην οδηγία των αρχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τις ακτές, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο, καθώς η υπερ-καταιγίδα, αν και εξασθενημένη σε σχέση με το πέρασμά της από τις Μπαχάμες, μεταφέρει απίστευτες ποσότητες βροχής και ανέμους που ξεπερνούν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν σε ποιο σημείο κινείται:

Κλείσιμο
dorian_map
DORIAN_MAP2

Στις 2 το πρωί ώρα Ελλάδος, το κέντρο του Dorian βρισκόταν στο ύψος της Νότιας Καρολίνας, με τα φαινόμενα που τον ακολουθούν να πλήττουν τόσο τη Νότια όσο και τη Βόρεια Καρολίνα. Το ισχυρότερο σημείο του θα πλήξει τη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια την Παρασκευή, καθώς και περιοχές της Μασσαχουσέτης. Το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να έχει φτάσει, ως τροπική καταιγίδα, στις ακτές του Ατλαντικού που βρέχουν τον Καναδά!

Πλημμύρες έχουν ήδη αναφερθεί σε πόλεις της Νότιας και Βόρειας Καρολίνας, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους κυβερνήτες της Τζόρτζια και των Καρολίνων, προκειμένου να συντονίζονται οι προσπάθειες σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο.

Στις ΗΠΑ αναφέρθηκαν τέσσερις θάνατοι που συνδέονταν έμμεσα με τον Ντόριαν. Στην Κομητεία Όραντζ, στη Φλόριντα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις προετοιμασίες και κατά τη διάρκεια της εκκένωσης περιοχών, γνωστοποίησαν οι αρχές. Στη Βόρεια Καρολίνα, ένας 85χρονος έπεσε από σκάλα ενώ κάρφωνε σανίδες στα παράθυρα του σπιτιού του ενόψει της έλευσης του Ντόριαν, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας.

Πάνω από 210.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση σε Νότια Καρολίνα και Τζόρτζια χθες, ανέφεραν πάροχοι ενέργειας.

Ήδη οι πρώτες καταστροφές στις ΗΠΑ είναι γεγονός, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες από το πέρασμα του Dorian στο Emerald Isle:

EME1
EME3
EME2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης