Βρετανία: Τέλος στη λιτότητα, υπόσχεται ο υπουργός Οικονομικών του Τζόνσον

Βρετανία: Τέλος στη λιτότητα, υπόσχεται ο υπουργός Οικονομικών του Τζόνσον

«Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε τη σελίδα της λιτότητας», υποσχέθηκε κατά την κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή για το Brexit ο Σαγίντ Τζαβίντ

sajid-javid-brexit
Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα και να διαβεβαιώσει τους Βρετανούς ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, ο υπουργός Οικονομικών, Σαγίντ Τζαβίντ, τόνισε ότι η χώρα θα γυρίσει τη σελίδα της λιτότητας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα γυρίσει τη σελίδα της λιτότητας», δήλωσε ο Συντηρητικός υπουργός Οικονομικών, Σαγίντ Τζαβίντ, ανακοινώνοντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων αύξηση των δαπανών για δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές.

«Μπορούμε τώρα να γυρίσουμε τη σελίδα της λιτότητας, η οποία έχει χτυπήσει τη χώρα επί μία δεκαετία μετά την οικονομική κρίση», όπως διαβεβαίωσε τους Βρετανούς βουλευτές ενώ η κυβέρνησή του ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Μπορούμε να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα επειδή η οικονομία μας ενισχύεται», πρόσθεσε o Συντηρητικός υπουργός Οικονομικών, παρά τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο και τον κίνδυνο ύφεσης λόγω της αβεβαιότητας της Brexit.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης