Ρωσία: Νέες διώξεις σε βάρος της αντιπολίτευσης

Ρωσία: Νέες διώξεις σε βάρος της αντιπολίτευσης

Οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις - Η Ανακριτική επιτροπή της Ρωσίας απηύθυνε νέες κατηγορίες περί εξτρεμιστικής δράσης 

kremlino
Στη Μόσχα συνελήφθη ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος Σεργκέι Μπόικο, όπως ανέφερε σε ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook ο δικηγόρος Μιχαήλ Μπιριουκόφ. Επίσης συνελήφθη ο ακτιβιστής Μαρκ Γκαλπέριν, δήλωσε στον οργανισμό OVD-info ο δικηγόρος Νικολάι Ζμποροσένκο.

Ο Μπόϊκο δήλωσε ότι ο λόγος που συνελήφθη είναι ότι ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο της αντιπολιτευόμενης δικηγόρου Λιουμπόφ Σόμπολ για την διαδήλωση διαμαρτυρίας της 31ης Αυγούστου.

Ο Γκαλπέριν συνελήφθη ενώ έβγαινε από το σπίτι του, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της 31ης Αυγούστου.

Την παραμονή της σύλληψής του, είχαν συλληφθεί οι συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι, Νικολάι Λάσκιν και Λιουμπόφ Σόμπολ, όπως επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Ιλιά Αζάρ, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της 31ης Αυγούστου, ενώ εν συνεχεία και οι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ η Ανακριτική επιτροπή της Ρωσίας, απηύθυνε νέες κατηγορίες περί εξτρεμιστικής δράσης μέσω του διαδικτύου κατά του φοιτητή της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών Γιεγκρόρ Ζούκοφ. Συγκεκριμένα ο Ζούκοφ κατηγορείται ότι απηύθυνε εκκλήσεις στον κόσμο μέσω διαδικτύου απευθυνόμενος «σε απεριόριστο κύκλο ατόμων τα οποία καλούσε να συμμετάσχουν σε εξτρεμιστικές ενέργειες, να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνικο- πολιτική κατάσταση, να ανατρέψουν το υπάρχων συνταγματικό σύστημα, και να παρεμποδίσουν το έργο των αρχών και των εκλογικών επιτροπών»

Ο ίδιος ο Ζούκοφ αρνείται τις κατηγορίες, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Λεονίντ Σαλαβιόφ στο πρακτορείο Inbterfax

Κλείσιμο
Αρχικά ο Ζούκοφ είχε κατηγορηθεί για «υποκίνηση βίας» στις 27 Ιουλίου. Συνελήφθη στις 2 Αυγούστου και στις 3 Αυγούστου η Ανακριτική Επιτροπή ζήτησε να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης