Κυκλώνας Dorian: Ενισχύθηκε στην εξαιρετικά επικίνδυνη κατηγορία 4

Κυκλώνας Dorian: Ενισχύθηκε στην εξαιρετικά επικίνδυνη κατηγορία 4

Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 645 χιλιομέτρων ανατολικά από τις βορειοδυτικές Μπαχάμες με ριπές ανέμου μέγιστης ταχύτητας 215 χιλιομέτρων ανά ώρα - Τραμπ: Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη καταιγίδα, προετοιμαστείτε!

dorian
Ο κυκλώνας Dorian ενισχύθηκε περαιτέρω, περνώντας στην εξαιρετικά επικίνδυνη Κατηγορία 4, ενημέρωσε το εθνικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τυφώνες και κυκλώνες των ΗΠΑ (National Hurricane Center, NHC).

Η μετεωρολογική υπηρεσία, που εδρεύει στο Μαϊάμι (Φλόριντα), διευκρίνισε πως ο κυκλώνας Dorian βρίσκεται σε απόσταση περίπου 645 χιλιομέτρων ανατολικά από τις βορειοδυτικές Μπαχάμες με ριπές ανέμου μέγιστης ταχύτητας 215 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Τραμπ: Αύριο θα κριθεί εάν θα δοθεί εντολή σε κατοίκους της Φλόριντας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι η απόφαση για το εάν θα απομακρυνθούν κατεπειγόντως από τις εστίες τους κάτοικοι των περιοχών της Πολιτείας της Φλόριντας που απειλούνται από τον κυκλώνα Dorian θα ληφθεί πιθανόν αύριο Κυριακή.

Κλείσιμο
Το ακραίο καιρικό φαινόμενο, που νωρίτερα ενισχύθηκε κι άλλο, φθάνοντας στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, έχει θορυβήσει τους μετεωρολόγους. Οι αρχές της Φλόριντας έχουν θέσει όλη την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει του πλήγματος του κυκλώνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν αναμένεται ότι θα έχει φθάσει στην Κατηγορία 4.

«Σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε εκκένωση [περιοχών] στη Φλόριντα αλλά είναι λίγο υπερβολικά νωρίς» για να υπάρξει απόφαση, είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το Καμπ Ντέιβιντ, όπου θα περάσει το Σαββατοκύριακο. «Πιθανόν θα χρειαστεί να πάρουμε αυτή την απόφαση [αύριο] Κυριακή», πρόσθεσε ο μεγιστάνας.




Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης