Ουγκάντα: Εννιάχρονο κοριτσάκι το νέο κρούσμα του ιού Έμπολα

Ουγκάντα: Εννιάχρονο κοριτσάκι το νέο κρούσμα του ιού Έμπολα

Στο Κονγκό η ασθένεια έχει σκοτώσει τουλάχιστον 1.800 ανθρώπους τους τελευταίους δώδεκα μήνες

000_1JE10P
Ακόμη ένα κρούσμα του θανατηφόρου, άκρως μεταδοτικού, ιού Έμπολα εντόπισαν οι αρχές της Ουγκάντας.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι εννέα ετών, που πέρασε μαζί με τη μητέρα του τα σύνορα από τη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου η ασθένεια έχει σκοτώσει τουλάχιστον 1.800 ανθρώπους τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Το παιδί παρουσίασε συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, αδυναμία, εξάνθημα και ανεξήγητη αιμορραγία από το στόμα. Από τις αιματολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έπασε από Έμπολα. Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι η 9χρονη δεν έχει έλθει σε επαφή με κανέναν στην Ουγκάντα.

Εντείνονται οι φόβοι για επέκταση της επιδημίας

Το νέο κρούσμα εντείνει τους φόβους για επέκταση της επιδημίας στις όμορες χώρες της ΛΔ του Κονγκό. Τον Ιούνιο, δύο άνθρωποι πέθαναν στην Ουγκάντα ενώ ένας τρίτος πέθανε αφού στάλθηκε πίσω στη χώρα του. Και οι τρεις ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας που είχαν πάει στην Ουγκάντα για να επισκεφθούν συγγενείς τους.

Αρκετές φορές έχουν εμφανιστεί κρούσματα του Έμπολα στην Ουγκάντα τα τελευταία χρόνια, όμως οι θάνατοι είναι σχετικά λίγοι, χάρη στη γρήγορη διάγνωση και έναν μηχανισμό ταχείας ανταπόκρισης.

Το υπουργείο ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι μια ομάδα ταχείας ανταπόκρισης στάλθηκε στην περιφέρεια Κασέσε, 470 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Καμπάλα, για να βοηθήσει στη διαχείριση των κρουσμάτων, να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη και να προχωρήσει σε εμβολιασμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης