Μανχάταν: Έλληνας μεγιστάνας αρνείται να πληρώσει χρέος της συζύγου του στην εφορία

Μανχάταν: Έλληνας μεγιστάνας αρνείται να πληρώσει χρέος της συζύγου του στην εφορία

Μύλος με την αγωγή του Σπύρου Μυλωνά κατά της Αντωνίας Μυλωνά - Πώς εμπλέκονται οι δύο κόρες του μεγιστάνα - Στα 2,27 εκατ. το ύψος της οφειλής

mylonas
Παντρεύτηκαν, διατηρούν μαζί μία εταιρεία real estate και έγιναν δισεκατομμυριούχοι. Το ζευγάρι Μυλωνά, Σπύρος και Αντωνία, μεγαλούργησαν στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο Μανχάταν. Οι δυο τους δημιούργησαν μία αυτοκρατορία, επιβεβαιώνοντας το ελληνικό δαιμόνιο στο πρόσφορο έδαφος της ξενιτιάς. Ωστόσο, όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο 90χρονος Σπύρος Μυλωνάς αρνείται να καλύψει χρέος της συζύγου του, Αντωνίας Κοτοβού Μυλωνά, προς την εφορία, ύψους 2,27 εκατ. δολαρίων!

Η 64χρονη δεν κατέβαλε ποτέ το μερίδιό της στην εφορία το 2017, με συνέπεια να κτυπήσει συναγερμός τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες είναι αμείλικτες σε θέματα φοροδιαφυγής.

Το ζευγάρι διατηρεί μια εταιρεία ακινήτων που ονομάζεται Axios, αλλά ο Σπύρος δεν είναι πρόθυμος να βοηθήσει τη γυναίκα του με το φορολογικό της χρέος, όπως αποκάλυψε ο φίλος και σύμβουλός του Ιωάννης Κατσιματίδης. «Δεν είναι ευθύνη του Σπύρου», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σε τηλεφωνική συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα.

«Είμαι οικονομικός διαχειριστής του Σπύρου», είπε ο Ιωάννης Κατσιματίδης. «Δεν έχω εξουσιοδοτήσει τους ανθρώπους του Σπύρου να πληρώσουν τα χρέη της IRS. Είναι ευθύνη της, σύμφωνα με τη σύμβαση γάμου». «Κάνουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις και οι φόροι του Σπύρου είναι ενημερωμένοι», πρόσθεσε ο Κατσιματίδης.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Αντωνίας με τον σύζυγό της ήταν το 2017. Το διάστημα εκείνο είχε ξεσπάσει σκάνδαλο μεταξύ τους, καθώς η πλευρά του Σπύρου Μυλωνά υποστήριζε ότι προσπαθούσε να τον διώξει από το σπίτι του, προκειμένου να επιβαρυνθεί η υγεία του και να πεθάνει πιο σύντομα, παίρνοντας εκείνη την κληρονομιά της, ένα σπίτι αξίας 4,25 εκατ. δολαρίων και βέβαια την εταιρεία.

Τότε άσκησε αγωγή κατά της συζύγου του, αλλά αργότερα την απέσυρε, λέγοντας ότι κατατέθηκε από τον δικηγόρο χωρίς την άδειά του. Ο Έλληνας επιχειρηματίας είπε τότε ότι έμαθε για την αγωγή από ένα δημοσίευμα. Ο Σπύρος είπε ότι υποψιάζεται πως πίσω από την αγωγή ήταν οι δύο κόρες του, διότι είναι «δυσαρεστημένες που ξαναπαντρεύτηκα».

Κλείσιμο
Σε πρόσφατη δικαστική κατάθεση σχετικά με αγωγή που αφορούσε τις ακίνητες περιουσίες τους, η Αντωνία ανέφερε ότι εξακολουθούν να ζουν μαζί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης