Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 άλλαξε ρότα – Πλέει εκτός ευρωπαϊκών υδάτων

21509380

Το ιρανικό τάνκερ είχε δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα και ημερομηνία άφιξης την 25η Αυγούστου – Σύμφωνα με το marinetraffice, άλλαξε πορεία και κατευθύνεται νοτιοανατολικά της Σικελίας

Εκτός πορείας πλέει το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1, που τώρα ονομάζεται Adrian Darya 1, που πλέον δείχνει ότι αποφεύγει τα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα.

Το marinetraffice δείχνει ότι το ιρανικό τάνκερ, που βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης της Τεχεράνης με τη Δύση, που είχε δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα και ημερομηνία άφιξης την 25η Αυγούστου, είχε δρομολογήσει την διέλευσή του από τα στενά της Μεσσήνης, μεταξύ Ιταλίας και Σικελίας.

Όμως, τις τελευταίες ώρες βρίσκεται εκτός της δηλωθείσας πορείας και κατευθύνεται νοτιοανατολικά της Σικελίας, με κατεύθυνση τις ακτές της Αφρικής.

Αν και ο προορισμός του πλοίου δεν είναι σαφής, όλα δείχνουν ότι αποφεύγει τα ευρωπαϊκά ύδατα.


marine_daryan
marine_daryan1ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Ας ήταν ο Τσίπρας πάνω και θα σου έλεγα άμα δεν άραζε σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Κρήτη και στα 3 με τη σειρά....

ΚΡΙΤΗΣ

Αν κάνετε τον κόπο και ψάξετε στο marinetraffic θα διαπιστώσετε ότι κατευθύνεται στη Μερσίνη (ΤΟΥΡΚΙΑ). Θα θεωρηθεί, άραγε, από τις ΗΠΑ ως συνδρομή σε τρομοκρατικές οργανώσεις;

Τι ρωτάς;

Θα πούνε ότι λένε πάντα. Η Τουρκία είναι σημαντική "nato ally" και τέτοια.

Νικος

Άγνωστο με ποια λογική υποτίθεται θα έπλεε μέσω των στενών της Μεσσηνης! Ποιος έβγαλε αυτήν την είδηση εξαρχής? Είμαι 35 χρόνια Πλοίαρχος σε δεξαμενόπλοια και δεν έχω περάσει από αυτά τα στενά διότι πρώτον τα περνάς με Πλοηγό, δηλαδή με αχρείαστο κόστος (επί πληρωμής) και δεύτερο το ¨στριμωγμα¨ ενός σούπερ-τάνκερ εκεί μέσα λόγω των βυθισματων είναι αχρείαστο μιας και η ρότα όλων των πλοίων από εποχής Κολόμβου είναι νότια της Σικελιας. Ειλικρινά, έχω εργαστεί επί 10ετιες στην Μεσόγειο και ποτέ μα ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου η διέλευση αυτών των στενών εκτός από μια, και σε αυτήν την περίπτωση είμασταν χωρίς φορτίο με πορεία προς Δαρδανέλλια αφού όμως προηγουμένως είχαμε εκφορτώσει πλήρως Βόρεια των στενών της Μεσσηνης, ανοικτά της Νάπολης. (Φυσικά είχα αναφέρει στην εταιρία μου αυτή μου τη σκέψη - λόγω μικρότερης απόστασης μέσω των στενών - αλλά η εταιρία την απέρριψε λόγω του κόστους Πλοηγού και του αχρείαστου ¨στριμωγματος¨ του πλοίου μου σε στενά με αυξημένη κίνηση πλοιαρίων (τουριστικά, αλιευτικά κλπ).

LATEST NEWS

Iranian Tanker Adrian Darya 1 Alters Destination to Mersin (Μερσίνη), Turkey (https://www.maritime-executive.com/article/iranian-tanker-adrian-darya-1-alters-its-destination-to-turkey)

Sealover

Μα πως να περάσει ανάμεσα από Ιταλία - Σικελιάς αφού δεν το πέρνει; Όλα τα βαπόρια αυτού του μεγέθους και ποιο μικρά θα περάσουν νότια της Σικελιάς αναγκαστικά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης