ΗΠΑ μετά το «νιετ» Βερολίνου, Λονδίνου, Παρισιού: Πιθανή η επανένταξη της Ρωσίας στην G7

ΗΠΑ μετά το «νιετ» Βερολίνου, Λονδίνου, Παρισιού: Πιθανή η επανένταξη της Ρωσίας στην G7

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ  άφησε, πριν από λίγες ημέρες, να εννοηθεί ότι μπορεί να διεξαχθεί ψηφοφορία για να ληφθεί απόφαση

080_HL_MMAGNIN_851830
Μετά το «νιετ» από Βερολίνο, Λονδίνο και Παρίσι στην επανένταξη της Ρωσίας στη G7, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι ηγέτες των χωρών της Συνόδου είναι πιθανό να συζητήσουν το Σαββατοκύριακο αν θα δεχτούν και πάλι στους κόλπους τους τη Ρωσία.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την υποστήριξή του στην επανένταξη της Ρωσίας στην Ομάδα και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να διεξαχθεί ψηφοφορία για να ληφθεί απόφαση.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ρωσία δεν έχει ζητήσει επισήμως να επανενταχθεί στην Ομάδα και πρόσθεσε ότι αυτό είναι απαραίτητο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μπιαρίτς της Γαλλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ινδίας και του Καναδά.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απέρριψαν, πάντως, την πρόταση για επανένταξη της Ρωσίας στην G7, μια ιδέα που διατύπωσε πρώτος ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει κάποιες «μικρές κινήσεις» για την εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών στην ανατολική Ουκρανία, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό στο Βερολίνο.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε, από την πλευρά του, ότι θα ήταν λάθος να γίνει ξανά δεκτή η Ρωσία στην Ομάδα των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών χωρίς να επιλυθεί προηγουμένως η ουκρανική κρίση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης