Παράταση της κράτησης οικογενειών μεταναστών σχεδιάζει η κυβέρνηση Τραμπ

Παράταση της κράτησης οικογενειών μεταναστών σχεδιάζει η κυβέρνηση Τραμπ

Οι νέοι κανόνες θα επιτρέπουν να κρατούνται για μεγαλύτερο διάστημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το δίκτυο AC News

overcrowding
Η κυβέρνηση Τραμπ θα ανακοινώσει την εφαρμογή νέων κανόνων, οι οποίοι θα επιτρέπουν την κράτηση οικογενειών με παιδιά που περνούν παράτυπα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, που επικαλέστηκε δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους ενήμερους για τις προθέσεις της.

Η αναγγελία της εφαρμογής των νέων κανόνων αναμένεται να γίνει ήδη από σήμερα, κατά ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του δικτύου .

Μια νομική διευθέτηση στις ΗΠΑ που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες, γνωστή ως συμφωνία Φλόρες, ορίζει το πόσο μπορούν να κρατούνται ανήλικοι μετανάστες και τους όρους του εγκλεισμού τους. Γενικά, τα παιδιά κρατούνται από τις αρχές λιγότερο από 20 ημέρες.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η κυβέρνηση Τραμπ παρουσίασε ένα νέο μέτρο που, σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να μειώσει τη νόμιμη μετανάστευση ακόμη και στο μισό, αφού στερεί βίζες, άδειες μόνιμης παραμονής και το δικαίωμα να αποκτούν υπηκοότητα από μετανάστες επειδή είναι υπερβολικά φτωχοί ή εξαρτώνται από την πρόνοια για να επιβιώνουν, παίρνουν επίδομα στέγης ή ζουν σε εργατικές κατοικίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης