Αγεφύρωτο ακόμη το χάσμα - Μπόρις Τζόνσον: Η ΕΕ είναι κάπως αρνητική

000_1J814I

Η Ένωση απέρριψε νωρίτερα το αίτημα του Βρετανού πρωθυπουργού να ξανανοίξει η συμφωνία του Brexit - Το αρμόδιο υπουργείο για το Brexit ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι της Βρετανίας θα σταματήσουν να παρίστανται στις περισσότερες συνεδριάσεις της ΕΕ από 1ης Σεπτεμβρίου

Σοβαρή διάσταση απόψεων εξακολουθεί να παρατηρείται ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο για τον τρόπο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάπως αρνητική όσον αφορά στις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας για το Brexit αλλά αυτό μπορεί να γίνει», τόνισε σε νέες δηλώσεις του ο Μπόρις Τζόνσον.

Η Ένωση απέρριψε νωρίτερα το αίτημα του Βρετανού πρωθυπουργού να ξανανοίξει η συμφωνία του Brexit, τονίζοντας ότι η Βρετανία δεν πρότεινε κάποια ρεαλιστική εναλλακτική για το «backstop», το δίχτυ ασφαλείας για το σύνορο της Ιρλανδίας, που είναι μια συμφωνηθείσα πολιτική ασφαλείας.

«Επί του παρόντος είναι απολύτως αληθές ότι οι φίλοι μας και οι εταίροι είναι λίγο αρνητικοί... αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Νομίζω ότι τώρα υπάρχει μια πραγματική αίσθηση ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το backstop», δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

«Πιστεύουμε ότι τώρα υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία συνεργασίας για όλους, να αφαιρεθεί αυτό το backstop και μετά... καθώς θα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, που θα κάνουμε μετά την 31η Οκτωβρίου, θα προτείνουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διατηρήσουμε το απρόσκοπτο εμπόριο στο βορειοϊρλανδικό σύνορο», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, το αρμόδιο υπουργείο για το Brexit ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι της Βρετανίας θα σταματήσουν να παρίστανται στις περισσότερες συνεδριάσεις της ΕΕ από την 1η Σεπτεμβρίου, εκτός από αυτές που «αφορούν το εθνικό συμφέρον όπως η ασφάλεια».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συνεχίσει, ωστόσο, να παρίσταται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, διευκρίνισε το υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Μ59

Πολύ τράβηξε το παραμύθι ...ουστ!!! στον αγύριστο!!!

Ενσωμάτωση

της βόρειας Ιρλανδίας στον εθνικό της κορμό προχθές. Απόσχιση της πλουτοπαραγωγού Σκωτίας χθες. Πρέπει οπωσδήποτε οι αλήτες να πιουν από το φάρμακό τους τώρα!

Ασε ρε μπουρδολογε....δεν σε πιστευει κανεις...

Θα προτείνει μετα? χαχαχαχαχαχαχ Τωρα προτεινε, γιατι μετα?

a.d.

Good Bye ....We are not gonna miss you at all!!

Στο είπα, με την ΕΕ δεν μπορει κανεις να τα βάλει....

Δύσκολα τα πράγματα, ε τσαρλατάνε?

xaris

θα κάνεις κολοτούμπα σύντομα η θα περιμένεις να σε ρίξουν οι δικοί σου?

dim

Πόσες φορές θα πρέπει να σου εξηγήσουν οτι η θα υπογράψεις την συμφωνία που καταλήξατε μετα απο 2 χρόνια διαπραγματεύσεων η στον αγύριστο? Τι δεν καταλαβαίνεις? Κανένας δεν εχει διάθεση να ασχοληθεί με τις μπούρδες και τις τρέλλες σου...

Περιμενε στο ακουστικο σου φασιστα....

....και συνεχιζε να αποθηκευεις τροφιμα και φαρμακα....ερχονται δυσκολες μερες στο νησι....πολυ δυσκολες....

How in God's name did these people

Ever get to run an empire?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης