Brexit χωρίς συμφωνία: Κυβερνητικά έγγραφα κάνουν λόγο για ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα

brexit_art

Τα έγγραφα που διέρρευσαν και δημοσιεύονται από τους Sunday Times βασίζονται στο χειρότερο σενάριο, απαντά ο αρμόδιος υπουργός για τις προετοιμασίες του Brexit - Μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για κομφούζιο στα λιμάνια και σκληρά σύνορα με την Ιρλανδία

Η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με ελλείψεις καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων εάν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ενώ θα προκληθεί κομφούζιο στα λιμάνια και θα απαιτηθούν σκληρά σύνορα με την Ιρλανδία, αναφέρουν κυβερνητικά έγγραφα που διέρρευσαν και δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας The Sunday Times.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, τα έγγραφα αυτά που ετοιμάστηκαν στο πλαίσιο ενός προγράμματος με την κωδική ονομασία "Yellowhammer" εξετάζουν τις πιθανότερες συνέπειες του λεγόμενου no-deal Brexit και όχι τα χειρότερα πιθανά σενάρια. Αυτό ωστόσο το διαψεύδει ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός αρμόδιος για τον συντονισμό των ετοιμασιών για την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Ειδικότερα, με  tweet του ο Γκόουβ δήλωσε ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν βασίζονται στο χειρότερο σενάριο.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν σχολιάζει έγγραφα τα οποία έχουν διαρρεύσει.

Με βάση τους υπολογισμούς του Λονδίνου, το 85% των φορτηγών που περνούν στην Ευρώπη «μπορεί να μην είναι έτοιμα» για τους τελωνειακούς ελέγχους της Γαλλίας, κάτι που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα λιμάνια και στα σημεία ελέγχου και ενδέχεται η ροή να μην εξομαλυνθεί παρά μετά από τρεις μήνες. Ακόμη, η βρετανική κυβέρνηση αναμένει ότι θα χρειαστούν σκληρά σύνορα ανάμεσα στη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, καθώς οι τρέχοντες σχεδιασμοί για να αποφεύγονται οι έλεγχοι δεν θεωρούνται βιώσιμοι, κατά τα έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα.

Το πακέτο των εγγράφων προσφέρει «μια σπάνια ματιά στους μυστικούς σχεδιασμούς που καταρτίζει η κυβέρνηση για να αποτρέψει μια καταστροφική κατάρρευση των υποδομών της χώρας», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο φάκελος, που φέρει διαβάθμιση «εμπιστευτικός», πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται άδεια χειρισμού απορρήτων για την πρόσβαση σ’ αυτόν, χαρακτηρίζεται αξιοσημείωτος, αφού δίνει την πιο πλήρη εικόνα για την ετοιμότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να αντιμετωπίσει το διαζύγιο χωρίς συμφωνία, προστίθεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.
«Τα έγγραφα διέρρευσαν από πρώην υπουργό»Τα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις επιπτώσεις ενός Brexit χωρίς συμφωνία διέρρευσαν από πρώην υπουργό στην προσπάθεια να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Αυτό το έγγραφο είναι από τότε που υπουργοί εμπόδιζαν αυτά που έπρεπε να γίνουν ώστε να είμαστε έτοιμοι να φύγουμε και τα κονδύλια δεν ήταν διαθέσιμα. Διέρρευσαν εκ προθέσεως από πρώην υπουργό στην προσπάθεια να επηρεάσει τις συνομιλίες με τους ηγέτες της ΕΕ», δήλωσε η πηγή που ζήτησε ανωνυμία.


Μάικλ Γκόουβ: «Το Yellowhammer είναι το χειρότερο σενάριο»

Απαντώντας σε ερώτηση για τα έγγραφα αυτά ο υπουργός Ενέργειας Κουάζι Κουάρτενγκ δήλωσε στο Sky News: «Νομίζω ότι υπάρχει πολλή κινδυνολογία και πολλοί παίζουν στο 'Πρόγραμμα Φόβος'... Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια μη συμφωνία». «Θα είμαστε πλήρως έτοιμοι να φύγουμε χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.»

Ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός αρμόδιος για τον συντονισμό των ετοιμασιών για την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία δήλωσε ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν βασίζονται στο χειρότερο σενάριο. «Το Yellowhammer είναι το χειρότερο σενάριο -- σημαντικά βήματα έχουν γίνει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες προκειμένου να επιταχυνθεί ο σχεδιασμός του Brexιt», έγραψε ο Γκόουβ στο Twitter.Η Βρετανία οδεύει σε συνταγματική κρίση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σε σύγκρουση με την ΕΕ, καθώς ο νέος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει διατρανώσει επανειλημμένα ότι εννοεί να προχωρήσει στην αποχώρηση του ΗΒ, με συμφωνία ή χωρίς, την 31η Οκτωβρίου.

Έπειτα από τρία και πλέον χρόνια που το Brexit μονοπωλεί τη συζήτηση στην ΕΕ, οι Βρυξέλλες αρνούνται να ξαναρχίσουν διαπραγμάτευση για τη Συμφωνία Αποχώρησης, η οποία περιλαμβάνει έναν μηχανισμό ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία σκληρών συνόρων με την Ιρλανδία, και την οποία έκλεισε η προκάτοχος του Τζόνσον, η Τερέζα Μέι, τον Νοέμβριο του 2018.

Ο υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ έγραψε στο Twitter ότι έχει υπογράψει νομοθεσία που κατέστησε δεσμευτική την ανάκληση της πράξης των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του 1972 -- των νόμων που κατέστησαν τη Βρετανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ονομάζεται σήμερα .

Αν και η κίνηση αυτή είναι κυρίως διαδικαστική, και συνάδει με νόμους που είχαν εγκριθεί προηγουμένως, ο Μπάρκλεϊ ανέφερε σε μια δήλωση: «Είναι ένα σαφές σήμα στον λαό της χώρας αυτής ότι δεν υπάρχει γυρισμός (από το Brexit)».

Μια ομάδα που αποτελείται από περισσότερους από 100 Βρετανούς κοινοβουλευτικούς με επιστολή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα κάλεσαν τον Τζόνσον να προχωρήσει άμεσα σε σύγκληση της ολομέλειας του Kοινοβουλίου, που βρίσκεται το τρέχον διάστημα σε διακοπές, για να συζητηθεί το ζήτημα του Brexit.

«Είμαστε ενώπιον μιας εθνικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και το Κοινοβούλιο πρέπει να συγκληθεί τον Αύγουστο και να συνεδριάζει χωρίς διακοπή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου έτσι ώστε να μπορούν να ακουστούν οι φωνές των ανθρώπων και να μπορεί υπάρξει κανονικός έλεγχος της κυβέρνησής σας», γράφουν στην επιστολή.

Ο Τζόνσον σκοπεύει να τονίσει εντός της εβδομάδας στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ότι η Βουλή των Κοινοτήτων δεν μπορεί να σταματήσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι θα πρέπει να συναφθεί νέα συμφωνία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποχώρησης χωρίς συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις από όλο το πολιτικό φάσμα να αποτρέψει το Brexit χωρίς συμφωνία. Ο αρχηγός των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση), ο Τζέρεμι Κόρμπιν, δεσμεύθηκε την περασμένη εβδομάδα να ρίξει την κυβέρνηση Τζόνσον στις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου να καθυστερήσει την αποχώρηση.

Είναι πάντως άγνωστο εάν τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων έχουν την ενότητα, ή τη δυνατότητα, να αποτρέψουν το Brexit χωρίς συμφωνία, πιθανόν τη σημαντικότερη εξέλιξη στη μεταπολεμική ιστορία της Βρετανίας.

Οι επικριτές της αποχώρησης χωρίς συμφωνία λένε ότι θα αποτελέσει καταστροφή για τη Βρετανία, άλλοτε μια από τις σταθερότερες δημοκρατίες του δυτικού κόσμου. Η εξέλιξη αυτή, προειδοποιούν, θα πλήξει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, θα προκαλέσει σοκ στις αγορές και θα αποδυναμώσει τη θέση του Λονδίνου, που καυχιέται ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα χρηματοοικονομικά κέντρα στον κόσμο.

Οι σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές του Brexit λένε πως μπορεί να υπάρξουν αναταράξεις προσωρινά αλλά κατόπιν η βρετανική βιομηχανία θα ακμάσει, αφού θα απαλλαγεί από το αποτυχημένο κατ’ αυτούς πείραμα ολοκλήρωσης εξαιτίας του οποίου, όπως διατείνονται, η Ευρώπη έχει μείνει πίσω από την Κίνα και τις ΗΠΑ.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (149)

Τσωρτσιλ;

συνιστώ την σπουδή για την συμμετοχή και στάση του Τσωρτσιλ έναντι του Ιράν όταν προώθησε μαζί με την CIA πραξικόπημα (Operation Ajax 1953) κατά του Πρωθυπουργού του Ιράν Μοσαντεχ και τον έριξε γιατί κρατικοποιησε τα πετρέλαια, πράγμα που ο άξιος Τσωρτσιλ δεν χώνεψε. Το Ιράν με τεράστια παράγωγη πετρελαίου δεν είχε σχεδόν κανένα όφελος γιατί οι εταιρίες εξόρυξης ήταν κυρίως η ΒΡ δηλ. British Petrol, η Royal Dutch Shell και άλλες. Δεν υπάρχει πόλεμος, πραξικόπημα και αιματοχυσία στον πλανήτη τα τελευταία 100 χρόνια που να μην ήταν έργο των Αγγλων. Από Βιετνάμ, Καμπότζη, Ιράν, Αφγανιστάν, Ιράκ, Κουβέιτ, Ινδία, Πακιστάν, Συρία, Κύπρος, Βόρια Ήπειρος, Γιουγκοσλαβια, Αίγυπτος, Σουδάν, Νότια Αφρική, Καραϊβική και, και, και. Η πεμπτουσία είναι: Οι Αγγλοι άρχιζαν τους πολέμους και οι Αμερικανοί αναγκαστικά τους διαχειριζονται σήμερα. Και το κερασάκι: προσπάθησε το 1948 να πείσει τον Τρούμαν να βομβαρδίσουν με ατομικές βόμβες τους σοβιετικούς για να τους εξαναγκάσουν να αποσυρθούν από την ανατολική Ευρώπη. Ευτυχώς ο Τρούμαν τον διαολόστειλε. Αυτός ήταν ο Τσωρτσιλ.

Ε και;

Για την Μ. Βρετανια ηταν ενας μεγαλος πολιτκος. Οι Ιρανοι παλι μπορει να βλεπουν σ' αυτον και την ενσαρκωση του σατανα. Δεν εχει σημασια στην τελικη πως βλεπουν οι αλλες χωρες καποιον πολιτικο αλλά πως τον βλεπει ο λαος του. Και τον Κεμαλ οι Τουρκοι ως μεγαλο πολιτικο τον βλεπουν, του εδωσαν μαλιστα και το ονομα Ατατουρκ, πατερα των τουρκων. Για μας παλι δεν ηταν και τοσο καλος πολιτικος. Ολα σχετικα ειναι με το πως τα βλεπει κανεις και σε ποια πλευρα βρισκεται.

Απορία

Θα καταργηθεί τώρα η Αγγλική γλώσσα, από τις επίσημες της Ε.Ε.;

!23

Τα αγγλικά από όσο ξέρω είναι επίσημη γλώσσα της Μάλτας και της Ιρλανδίας μαζί με τα Μαλτέζικα και τα Ιρλανδικά αντίστοιχα. Οπότε θεωρώ ότι όχι.

Καμια συγκριση

Ισως η μεγαλυτερη πολιτικη μορφη της Μ. Βρετανιας των τελευταιων αιωνων, ο Τσωρτσιλ, ηταν οχι μονο υπερ μιας ενωμενης Ευρωπης αλλά υπερ ενος ειδους Ηνωμενων Πολιτειων της Ευρωπης. Που να συγκρινεις ομως τον Τσωρτσιλ με τους σημερινους συναδελφους του που λες και ειναι βγαλμενοι απο σκετς των Μοντι Παϊθονς.

Για δες παραπανω

το σχόλιο "Τσωρτσιλ" να σου περάσει ο πόθος.

φωτης πραμαντα

καποιος επρεπε να κανει τη βρωμικη δουλεια των βρυξελλων και αυτες ειναι οι κιτρινοφυλλαδες ..ευγε στη αδεσμευτη δημοσιογραφια (δημοσιοκαφριλα) ..η καταστροφολογια στα υψη ..αυτο που φοβαται το γκοβερνο των βρυξελλων ,ειναι να μην γινει η πρωτη αποχωρηση ,διοτι μετα θα υπαρξει ντομινο εξελιξεων (αποχωρησεων)με καταστροφικες συνεπειες για την γερμανικη ευρωπη και διαλυση αυτης ..αυτη θα ειναι και η μεγαλη επιτυχια των ηπα ,αφου οι συναλλαγες θα γινονται πλεον με το καθε κρατος χωριστα ..

αφιλοτιμος

Αψογος.

Γεωμέτρης

Το πρόβλημα είναι το Ευρώ - Δολάριο και οχι ΗΠΑ - Ευρώπη. Αφού η Αγγλία δεν έχει ευρώ, δεν μας νοιάζει. Αν φύγει χώρα με ευρώ, θα είναι πρόβλημα. Ας κάνουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης να σωθούμε τότε!

Ελληναραδες για σκεφτείτε

να ηταν η Αγγλια στο ευρω και να επρεπε να συμβάλει στα μνημονιακα δανεια προς την Ελλαδα (Οι Γερμανοι εδωσαν το 1/4 των δανειων στην Ελλαδα). Θα τους ειχαμε "ξεσκισει" στο βρισιδι και τις καταρες (οπως κανουμε με τους Γερμανους και τους αλλους 'τοκογλυφους'). Αλλα τωρα που δεν εχουν δωσει 'φραγκο' στην Ελλαδα,δεν μας φαινοται και ΄κακοι' γιατι δεν επεμεναν σε σκληρα μετρα και μερικοι κιολας τους υμνουν και τους θαυμαζουν (στα σχολια). Ρε τι καταρα ειν' αυτη;

@

Refinancing λέγεται και το κάνουν κυριως οι τοκογλυφοι. Μολις τους πεις οτι δεν εχω να σε πληρώσω τα δανεικα που μου έδωσες σου λεει κάτσε να σε δανεισμών να μου ξοφλήσει του,Άριστον αυτά που μου χρωστάς... λογιστική χρεωπιστωςη (contra entry).

@

Θα πουλάμε μαύρα στη ΜΒρετανία

Τα πράγματα είναι απλά

Τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη θέλουν κυρίως οι Αμερικάνοι εθνικιστές, μήπως και μπορέσουν και διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους. Γιατί κάθε ευρωπαϊκό κράτος, από μόνο του, δεν έχει τη δύναμη να αντιπαρατεθεί με τις ΗΠΑ και έτσι γίνεται εύκολα ελεγχόμενο από αυτές σε όλους τους τομείς. Η ένωση όμως των ευρωπαϊκών κρατών είναι πάρα πολύ ισχυρή και οικονομικά και τεχνολογικά και στρατιωτικά μπορεί να γίνει, εφόσον στραφεί και προς αυτόν τον τομέα, με αποτέλεσμα να αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τις παγκόσμιες ηγεμονικές βλέψεις των Αμερικάνων. Ούτε η Κίνα, ούτε, πολύ περισσότερο, η αδύναμη οικονομικά Ρωσία, υπολογίζονται σαν αντίπαλοι από τους Αμερικάνους εθνικιστές, παρά μόνο η μητρόπολή των ΗΠΑ, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τάσος UK

Μήλα με πορτοκάλια συγκρίνεις κύριε Φραπεδοαναλυτη. Οι ΗΠΑ είναι κράτος, η ΕΕ όχι. Άκου Αμερικανοί... εθνικιστές! Χα χα χα χα χα χα χα!

Μετά Brexit εποχή

Η Βρετανία δε θα φαληρισει μετα το Brexit. Απλα θα ανοίξει την πόρτα διάπλατα σε Κινέζους και Ινδούς που περιμένουν πως και πως να μπουκάρουν για δουλειά, χωρις βίζες και ιστορίες όπως ειναι τώρα. Θα πέσουν οι μισθοί αισθητά λόγω των συγκεκριμένων και θα αυξηθεί η παραγωγικότητα. Η χωρα και η φυσιογνωμία της χώρας θα αλλοιωθεί αισθητά φυσικά, καμιά σχέση όπως ειναι τώρα. Οι Βρετανοί που δε γουστάρουν τους Ευρωπαίους θα δουν ξαφνικά Ασιάτες να πλημμυρίζουν τη χώρα τους και θα πάθουν πλάκα. Θα είναι μια εντελώς πολυεθνική χώρα στον ευρωπαϊκό γεωγραφικό χώρο και puppet των ΗΠΑ φυσικά όπως πάντα.

Brexit χωρίς συμφωνία

σημαίνει δασμούς. Και η οικονομία του ΗΒ εξαρτάται, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, από την ηπειρωτική Ευρώπη. Να δω που θα πουλάει τα προϊόντα του το ΗΒ. Στα ψάρια;

Σωστός

Και θα μπορούν και οι ΗΠΑ να τους εξάγουν ότι σκουπίδι έχουν (πχ χλωριωμενο κοτόπουλο, μεταλλαγμένα) που τωρα απαγορεύεται λογω των περιορισμών και στάνταρντς της ΕΕ

H E.E. ΧΩΡΙΣ Η.Β. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ...

ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ, ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ, ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ! Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΝΑΖΙ 'Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ! ΖΗΤΩ ΤΟ Η.Β.! ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΔΕΡΦΙΑ!

Hi

Σωστά αλλά δεν είχε ούτε έχει ποτέ κ άντρες...με πιάσεις ετσιιιιιιιιιιιιι

Αθανάσιος

Επειδή χρωστάω την χειρουργική εκπαίδευσή μου στους Άγγλους, θα έλεγα ότι είμαι θετικά προσκείμενος απέναντί τους. Όμως το Brexit ήταν μεγάλο λάθος και σίγουρα θα συρρικνώσει και το ΑΕΠ, αλλά και την ισχύ της Αγγλίας στην Ευρωπαϊκή ένωση. Ας ελπίσουμε, ότι ο αντίκτυπος δεν θα είναι τόσο ισχυρός και για τους δύο πρώην εταίρους. Τώρα οι σκυλοκαυγάδες μεταξύ Γυφτοάγγλων και Γερμανόδουλων (οι χαρακτηρισμοί είναι δικοί τους και δεν συμφωνώ), είναι ανάξιοι σχολιασμού.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

metanastes_libya

Οι κατηγορούμενοι αναγνωρίστηκαν από αιτούντες άσυλο σε ένα κέντρο κράτησης στη Λιβύη - Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι ένας 27χρονος με υπηκοότητα Γουινέας και δύο Αιγύπτιοι ηλικίας 24 και 26 ετών

aramco_saoudiki

Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Υεμένη, δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πως δεν είναι «απολύτως σαφές» ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις - Για χρήση ιρανικών όπλων κάνει λόγο η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας

oil_main

Παγκόσμια ανησυχία μετά τις επιθέσεις κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco στη Σαουδική Αραβία, καθώς και την κίνηση του Ιράν να δεσμεύσει πλοίο με καύσιμα για φερόμενο λαθρεμπόριο καυσίμου ντίζελ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Πάνω από 10% η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου - Ανησυχία στην ΕΕ - Τα σενάρια της Goldman Sachs

1
043_dpa-pa_0435_124252177

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν, νωρίτερα, πλοίο που φέρεται ότι διακινούσε 250.000 λίτρα πετρελαίου ντίζελ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του Ιράν ότι δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις 

boris01-mesa

Μόνος του εμφανίστηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, καθώς ο Τζόνσον ματαίωσε την παρουσία του εξαιτίας των διαμαρτυριών, μετά τη συνάντηση με τον Γιούνκερ - «Η ευθύνη για το μέλλον των πολιτών της ΕΕ βρίσκεται στα χέρια σου» τόνισε ο Μπετέλ, κοιτάζοντας προς το άδειο μέρος της σκηνής - Λονδίνο και Βρυξέλλες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε καμία επίσημη συμφωνία

1