Τραμπ για την οπλοκατοχή: Αυτό που χρειάζεται είναι νέα ιδρύματα για τους ψυχικά ασθενείς!

Τραμπ για την οπλοκατοχή: Αυτό που χρειάζεται είναι νέα ιδρύματα για τους ψυχικά ασθενείς!

Επιμένει ο πρόεδρος των ΗΠΑ πως το πρόβλημα δεν είναι η αναξέλεγκτη χρήση όπλων, αλλά οι ψυχικές ασθένειες

trump_epstain
Με τις ψυχασθένειες επιμένει να τα βάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι η αιτία για τις επαναλαμβανόμενες, πολύνεκρες, μαζικές επιθέσεις με όπλα στη χώρα.

Όταν ρωτήθηκε για την οπλοκατοχή, ο Τραμπ απάντησε ότι «είναι ώρα για νέα ιδρύματα για τους ψυχικά ασθενείς»!

«Οι ψυχικές ασθένειες είναι κάτι και κανείς δεν θέλει να μιλήσει γι' αυτό. Ξέρετε, είναι αυτοί που τραβούν την σκανδάλη. Δεν πατάει το όπλο την σκανδάλη, αυτοί την πατούν - και εξετάζουμε τα ζητήματα ψυχικών ασθενειών σε ένα επίπεδο που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά», είπε πριν ξεκινήσει μια περιοδεία του.

Συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις με μέλη της Γερουσίας και της Βουλής και πως η απάντηση είναι απλή: «Βασικά, είναι πολύ απλό. Δεν θέλουν τρελούς ανθρώπους, επικίνδυνους ανθρώπους, πραγματικά κακούς ανθρώπους να έχουν όπλα. Οι Ρεπουμπλικάνοι συμφωνούν μαζί μου σε αυτό».

Όταν ρωτήθηκε εάν η λεπτομερής εξέταση του παρελθόντος όποιου θέλει να αγοράσει όπλο είναι το θέμα, είπε ότι το υποστηρίζει αυτό, αλλά θεωρεί πως κι άλλες εναλλακτικές πρέπει να είναι διαθέσιμες, όπως ιδρύματα για βίαιους ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα. «Υποστηρίζω πολύ θερμά ότι πρέπει να γίνεται έλεγχος στο παρελθόν κάποιου, ώστε οι άνθρωποι να μην παίρνουν όπλα, άνθρωποι τρελοί, ψυχικά άρρωστοι, κακοί, κακοί άνθρωποι... να μην έχουν όπλα», συνέχισε.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι ψυχικά άρρωστοι. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να το σκέφτεται. Ξέρετε, το '60 και το '70 έκλεισαν τόσα ιδρύματα και επετράπη στους ανθρώπους αυτούς να κυκλοφορούν στους δρόμους. Αυτό το πράγμα ήταν φρικτό για την χώρα μας».

«Μπορώ να σας πω ότι στην Νέα Υόρκη έκλεισαν πολλά από αυτά. Ο κόσμος βγήκε έξω, βγήκε έξω στους δρόμους κι αυτό το πράγμα είναι φρικτό», είπε και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει «να αρχίσουν να χτίζουν ιδρύματα και πάλι. Πρέπει να ανοίξουμε πάλι τα ιδρύματα»!

“I think we need to start building mental institutions again”
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης