Κρεμλίνο: «Οι Ρώσοι επιστήμονες παρακολουθούνται από ξένους κατασκόπους»

033_3066903_5d517df66e4b2

Ρώσοι ερευνητές κατήγγειλαν τα  μέτρα σε βάρος της Μόσχας που θα προκαλέσουν, όπως λένε, εμπόδια στην εργασία τους

«Οι Ρώσοι επιστήμονες παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο από ξένους κατασκόπους» δήλωσε το Κρεμλίνο, την ώρα που αυξάνεται η οργή μεταξύ των ερευνητών που ανησυχούν για τους νέους περιορισμούς στις επαφές τους με το εξωτερικό.

Σε ένα διάταγμα, το υπουργείο Παιδείας και Έρευνας συνιστά ενίσχυση του ελέγχου των συναντήσεων στις οποίες συμμετέχουν ξένοι και περιορισμό της παρουσίας των τελευταίων στους χώρους των ινστιτούτων και της χρήσης από αυτούς ηλεκτρονικών συσκευών.

Απαιτεί επίσης όπως όλα τα ραντεβού εκτός ωρών εργασίας με έναν συνάδελφο από άλλη χώρα να εγκρίνονται εκ των προτέρων από τη διεύθυνση και να αποτελούν το αντικείμενο σχετικής αναφοράς.

Ρώσοι ερευνητές κατήγγειλαν τα «παράλογα και μη ρεαλιστικά» μέτρα που θα «αυξήσουν την απομόνωση» της Ρωσίας και θα προκαλέσουν εμπόδια στην εργασία τους. Φοβούνται μια επιστροφή στη σοβιετική εποχή, όταν οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να συναντηθούν με ξένους συναδέλφους τους παρά μόνο αν συνοδεύονταν από ένα τρίτο άτομο.

Η ρωσική επιστημονική κοινότητα ανησυχεί εδώ και χρόνια για την αυξανόμενη επιρροή των ισχυρών υπηρεσιών ασφαλείας στην εργασία των μελών της. Πολλοί ερευνητές έχουν καταδικαστεί για «εσχάτη προδοσία» ή «κατασκοπεία» σε αμφιλεγόμενες υποθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Επίπεδη γη!

Ρώσος επιστήμονας;το μόνο που επινόησαν οι κακομοίρηδες οι Ρώσοι είναι η βότκα!

Να τσεκάρουν

τα δοντάκια τους οι επιστήμονες , γιατί τη σήμερον ημέρα είναι πιο σέξυ να είσαι έξυπνος με ιδέες , παρά όμορφος με κοιλιακούς !

Βλέπουμε πόσο σπουδαίοι

είναι οι ρώσοι επιστήμονες από τα κατορθώματα τους στη χώρα των Lada που διαλύεται με γρήγορους ρυθμούς.

Vas

Οι Ρώσοι τι; Μια εποχή είχα έναν τέτοιο στην ομάδα μου που στα νιάτα του δούλευε στο βαλλιστικό πρόγραμμα των σοβιετικών. Τώρα έγραφε κώδικα και τον είχαμε για καρπαζιές (ο τύπος ήταν άσχετος) μέχρι που ευτυχώς έφυγε. Είχε πάντα ένα μπουκάλι βότκα κάτω από το γραφείο του.

Ναι,μας έπεισες...Σε ποια ομάδα σου τον είχες ρε μπάρμπα;Της πρέφας;

Μόνο για το καφενείο είσαι.Που θα μιλήσεις και για τους Ρώσους επιστήμονες...ζώο.

Πάντα τέτοια λένε οι άχρηστοι που συνυπάρχουν με ικανοτέρους τους.

Ούτε ο πρώτος άχρηστος είσαι, ούτε ο τελευταίος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης