Μαδαγασκάρη: Η Βρετανίδα φοιτήτρια που πήδηξε από αεροσκάφος, είχε κατάθλιψη

Μαδαγασκάρη: Η Βρετανίδα φοιτήτρια που πήδηξε από αεροσκάφος, είχε κατάθλιψη

Σύμφωνα με τους ερευνητές η Αλάνα δυσκολευόταν με τις σπουδές της και δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στην Αγγλία

1Rl24e1N
Η νεαρή Βρετανίδα, που σκοτώθηκε αφού πήδηξε από ένα αεροσκάφος, εν ώρα πτήσης, τον περασμένο μήνα πάνω από τη Μαδαγασκάρη, δυσκολευόταν με τις σπουδές της και είχε κατάθλιψη, έγινε γνωστό από τους ερευνητές.

Φοιτήτρια φυσικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, η Αλάνα Κάτλαντ, ηλικίας 19 ετών, βρισκόταν στη Μαδαγασκάρη στο πλαίσιο της πρακτικής της. Στις 25 Ιούλιου, πήδηξε στο κενό από την πόρτα του αεροσκάφους πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του από το μικρό αεροδρόμιο Αντζατζάβι.

Η σορός της μεταφέρθηκε σήμερα στο Ανταναναρίβο, δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό της, έπειτα από δύο εβδομάδες ερευνών στο δάσος Μαχαντροντρόκα.

Ο επικεφαλής της έρευνας εξήγησε ότι χάπια κατά της ελονοσίας βρέθηκαν στο σακίδιό της, εκ των οποίων είχε πάρει μονάχα δύο.

«Βρήκαμε στα πράγματά της ένα κουτί με χάπια κατά της ελονοσίας. Και μας αναφέρθηκε ότι βρέθηκαν επίσης υπνωτικά στο τραπέζι του δωματίου της στο ξενοδοχείο» που διέμενε, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής Σπινόλα Έντβιν Νομεντζαναχάρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νεαρή γυναίκα μετά βίας ακουγόταν σε ένα τηλεφώνημα με τους γονείς της, οι οποίοι την προέτρεψαν να επιστρέψει.

Κλείσιμο
«Οι γονείς δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν την κόρη τους στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία τους και της ζήτησαν να πάρει το ίδιο αεροπλάνο με την κυρία Ρουθ Τζόνσον, μια Αγγλίδα που διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με εκείνη, για να γυρίσει στην Αγγλία» εξήγησε ο ερευνητής στο AFP.

«Πριν από την αναχώρησή της, στις 25 Ιουλίου, αναζητώντας την στο δωμάτιό της, η Ρουθ βρήκε την Αλάνα να κάθεται σε μια καρέκλα, με το βλέμμα της χαμένο στο κενό» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, η Αλάνα ήταν πολύ κακόκεφη και δεν ήθελε να επιστρέψει.

«Έκανε έρευνα για τα μικρά καβούρια και έπεσε σε κατάθλιψη, όταν συνειδητοποίησε ότι η έρευνά της είχε αποτύχει» εξήγησε, από την πλευρά του, σε δημοσιογράφους ο συνταγματάρχης της χωροφυλακής Ντι Λαπέ Ραλαϊβαονάρι.

«Είχε απογοητευτεί και δέχθηκε με μισή καρδιά να επιστρέψει σπίτι της».

«Η έρευνα που είχε αναλάβει η Αλάνα ήταν διάρκειας έξι εβδομάδων. Όμως έπειτα από 10 ημέρες ερευνών, οι γονείς της αποφάσισαν να γυρίσει πίσω, αφού διαπίστωσαν την αποτυχία της έρευνας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης