Τουρκία: Δεν «μπλοκάρεται» τελικά ο ενημερωτικός ιστότοπος Bianet μετά τον σάλο που ξέσπασε

Τουρκία: Δεν «μπλοκάρεται» τελικά ο ενημερωτικός ιστότοπος Bianet μετά τον σάλο που ξέσπασε

Άλλαξε την απόφασή της η τουρκική Δικαιοσύνη - Το Bianet, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, είναι γνωστό για τα άρθρα του σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα

bianet
Η τουρκική δικαιοσύνη ακύρωσε την απόφαση που είχε εκδώσει, προκαλώντας σφοδρές επικρίσεις, να αποκλειστεί η πρόσβαση στον ανεξάρτητο ενημερωτικό ιστότοπο Bianet.

Το Bianet, ένα από τα ελάχιστα ΜΜΕ που λειτουργούν ανεξάρτητα στην Τουρκία, γνωστοποίησε ότι δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε να αποκλειστεί η πρόσβαση στο σύνολο του ιστότοπού του.

Ο αντιπρόσωπος της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα της Τουρκίας, Ερόλ Οντέρογλου κάλεσε, την προηγούμενη ημέρα, «τις αρχές να ακυρώσουν αυτήν την απόλυτα αυθαίρετη απόφαση».

Εκτός του Bianet, 135 μέσα, λογαριασμοί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και άλλες σελίδες βρέθηκαν στο στόχαστρο της τουρκικής δικαιοσύνης, έπειτα από προσφυγή της τουρκικής χωροφυλακής, που έκανε λόγο για ζητήματα που συνδέονται με την «εθνική ασφάλεια».

Η δικηγόρος του Bianet Μερίτς Εγιούμπογλου έκανε γνωστό ότι δικαστήριο της Άγκυρας ακύρωσε τη σχετική απόφαση περί μπλοκαρίσματος του ιστότοπου.

Κλείσιμο
«Η Διοίκηση της Χωροφυλακής ζήτησε την ακύρωση αυτής της απόφασης επισημαίνοντας ότι το Bianet βρέθηκε «από λάθος» στον κατάλογο» των ιστότοπων στους οποίους θα αποκλειόταν η πρόσβαση, εξηγεί η νομικός σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του μέσου.

Το Bianet, που ιδρύθηκε το 1997 και εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, είναι γνωστό στην Τουρκία, κυρίως, για τα άρθρα του σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βία κατά των γυναικών ή ακόμη και τη δημοσιογραφική κάλυψη δικών που σχετίζονται με την ελευθερία της έκφρασης. Δημοσιεύει στην τουρκική, την κουρδική και την αγγλική γλώσσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης