ΗΠΑ: Λήξη συναγερμού στην εφημερίδα USA Today - Βίντεο

ΗΠΑ: Λήξη συναγερμού στην εφημερίδα USA Today - Βίντεο

Η αστυνομία αναφέρει πως ήταν λανθασμένες οι πληροφορίες για ένοπλο άντρα στο κτίριο

capture--15-thumb-large
Λήξη συναγερμού στα γραφεία της εφημερίδφας USA Today, τα οποία εκκενώθηκαν ύστερα από πληροφορίες ότι είχε εισέλθει σε αυτά ένοπλος άντρας. Λίγο μετά τις 8 ώρα Ελλάδας, η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι πληροφορίες ήταν λανθασμένες και οι έρευνες για πυροβολισμούς ή παρουσία ένοπλου άντρα εντός του κτιρίου, δεν είχαν αποτέλεσμα.


Νωρίτα, σήμανε συναγερμός στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας USA TODAY στη Βιρτζίνια, ύστερα από αναφορές ότι ένοπλος άνδρας εισέβαλε στα κτίρια. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε ενώ είναι νωπές οι μνήμες από τις δύο αιματηρές επιθέσεις σε Τέξας και Οχάιο που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ανοίγοντας και πάλι τη συζήτηση περί σοβαρού περιορισμού της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της USA TODAY και προχώρησαν στην εκκένωση των κτιρίων και της περιοχής.

Σε ανάρτηση στο Twitter προχώρησε, κατά τις 12:30 τοπική ώρα, η αστυνομία της κομητείας Fairfax, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν αναφορές για παρουσία ενόπλου και καλώντας τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή γύρω από τα κτίρια όπου στεγάζεται η εφημερίδα. 

Κλείσιμο
Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μεσα κοινωνικής δικτύωσης μαρτυρούν τον πανικό που επικράτησε έξω από τα γραφεία του USA TODAY.  Αστυνομικοί  διενεργούν έρευνα στο σημειό, ενώ και ελικόπτερο συμμετέχει στην έρευνα. 

Στο μεταξύ, εκτός λειτουργίας βρέθηκε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας USA TODAY. 

«Έχουμε εκκενώσει το κτίριο. Η αστυνομική πατρουσία είναι έντονη στο σημείο. Οι αρχές μας ρωτούν εάν είδαμε ή ακούσαμε κάτι ύποπτο» έγραψε στο Twitter ο συντάκτης της εφημερίδας Άλεξ Πτάτσικ.

Η είδηση εισβολής ενόπλου στα γραφεία της USA Today κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης