«Χάος» στην Times Square: Κρότοι από εξατμίσεις προκάλεσαν πανικό σε πλήθος

«Χάος» στην Times Square: Κρότοι από εξατμίσεις προκάλεσαν πανικό σε πλήθος

Μερικές μέρες μετά τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις στη χώρα τους, οι Αμερικανοί δεν θέλουν πολύ για να καταληφθούν από πανικό

times
Εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονταν στην πλατεία Times Square στη Νέα Υόρκη καταλήφθηκαν από πανικό το βράδυ της Τρίτης, όταν «έσκασαν» οι εξατμίσεις ορισμένων μοτοσικλετών, παράγοντας ήχους που πολλοί παρερμήνευσαν ως πυροβολισμούς.

Πριν από κάποια χρόνια, η έκρηξη μιας εξάτμισης στην πολύβουη πλατεία ίσως να προκαλούσε απλώς ένα σύντομο ξάφνιασμα στον κόσμο. Στον απόηχο όμως των δύο πολύνεκρων επιθέσεων των περασμένων ημερών σε Οχάιο και Τέξας, που βύθισαν στο πένθος τις ΗΠΑ αφήνοντας πίσω τους 31 νεκρούς, το παραμικρό σημάδι ότι κάτι πάει στραβά ξυπνάει το ένστικτο επιβίωσης στους Αμερικανούς και τους τουρίστες και τους ωθεί να τραπούν σε φυγή!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ABC News, το «σταυροδρόμι του κόσμου» (όπως είναι το παρατσούκλι της Τάιμς Σκουέρ στις ΗΠΑ) ήταν γεμάτο με τουρίστες και ντόπιους το βράδυ της Τρίτης, όταν ξαφνικά, γύρω στις 22.00, ακούστηκε μια σειρά από δυνατούς κρότους.




Ρεπορτάζ που δημοσιεύουν τα διεθνή ΜΜΕ δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι, πιστεύοντας προφανώς ότι κινδυνεύει η ζωή τους.


Panic In Times Square After Active Shooter Fears


Hundreds at Times Square Ran for Their Lives, Mistaking Bike Backfire for Gunshots | NBC New York


Κλείσιμο
Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης αργότερα ενημέρωσε το κοινό με ανάρτησή του στο Twitter ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Δεν υπάρχει ένοπλος που πυροβολεί στην Times Square. Εκρήξεις εξάτμισης σε μηχανές που περνούσαν ακούστηκαν σαν πυροβολισμοί. Λαμβάνουμε πολλές κλήσεις στο 911. Παρακαλούμε μην πανικοβάλεστε. Η Times Square είναι πολύ ασφαλής!» αναφέρει η ανάρτηση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης