Τραμπ: Τα μαζεύει μετά τα ρατσιστικά σχόλια - Σε ομιλία του επαίνεσε τους Αφροαμερικανούς

Τραμπ: Τα μαζεύει μετά τα ρατσιστικά σχόλια - Σε ομιλία του επαίνεσε τους Αφροαμερικανούς

Μνημόνευσε τον αγωνιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ

000_1J77TV
Απάντηση σε όσους τον αποκαλούν ρατσιστή επιχείρησε να δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που επικρίνεται από τους πολιτικούς αντιπάλους του για τις φραστικές επιθέσεις του σε βάρος μειονοτικών βουλευτών, καταδίκασε τη δουλεία, με την ευκαιρία της 400ής επετείου από τη συγκρότηση της πρώτης κοινοβουλευτικής συνέλευσης, στο Τζέιμσταουν της Βιρτζίνιας.

Εφώνησε μια ομιλία στον χώρο, αφού επισκέφθηκε προηγουμένως την εκκλησία του Τζέιμσταουν και ένα αντίγραφο χωριού του 1619. Στις δηλώσεις του, απότισε φόρο τιμής στους πρώτους ανθρώπους που σχημάτισαν κυβέρνηση σε αμερικανικό έδαφος αλλά παράλληλα αναφέρθηκε και στην εισαγωγή σκλάβων στην ίδια περιοχή.

«Ήταν η αρχή ενός βάρβαρου εμπορίου ανθρώπινων ζωών. Σήμερα θυμόμαστε κάθε ιερή ψυχή που υπέφερε τη φρίκη της σκλαβιάς και την οδύνη των δεσμών», τόνισε Τραμπ.

Στα σχόλιά του τίμησε επίσης τη συμβολή των Αφροαμερικανών στη διαμόρφωση της αμερικανικής ιστορίας και μνημόνευσε τον αγωνιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει εμπρηστικά σχόλια για τέσσερις μειονοτικές βουλευτίνες του Δημοκρατικού κόμματος και τον Αφροαμερικανό βουλευτή Ελάιτζα Κάμινγκς, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να βελτιώσει την πόλη του, τη «γεμάτη με τρωκτικά» Βαλτιμόρη, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι μαύροι. Για τα σχόλιά του αυτά έχει κατηγορηθεί για ρατσισμό και μισαλλοδοξία.

Βουλευτές της Βιρτζίνια: «Αδύνατον να αγνοήσουμε το σύμβολο μίσους»

Οι μαύροι βουλευτές της Βιρτζίνια είχαν ανακοίνωσει ότι θα μποϊκοτάρουν την ομιλία του Τραμπ λόγω των δηλώσεων τους για τους μειονοτικούς και τους Αφροαμερικανούς. «Είναι αδύνατον να αγνοήσουμε το σύμβολο του μίσους και της περιφρόνησης που εκπροσωπεί ο πρόεδρος» ενώ συνεχίζει «να διακηρύσσει πολιτικές που βλάπτουν τις περιθωριοποιημένες κοινότητες και να χρησιμοποιεί ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική», ανέφεραν.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος συνέχισε την αντιπαράθεση, με ανάρτησή του στο Twitter, πριν από την επίσκεψή του στο Τζέιμσταουν. «Κατευθύνομαι στο Τζέιμσταουν, στη Βιρτζίια. Λέγεται ότι οι Δημοκρατικοί θα κάνουν όσο το δυνατόν πιο άβολη (την επίσκεψη) αλλά δεν πειράζει επειδή σήμερα δεν αφορά αυτούς!», έγραψε.

Η ομιλία του προέδρου διακόπηκε για λίγο από έναν διαδηλωτή που φώναζε, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε: «Γύρνα πίσω, στο διεφθαρμένο σπίτι σου. Απέλασε το μίσος. Επανένωσε την οικογένειά μου και όλους εκείνους που τους συνέτριψαν οι συστημικές διακρίσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης