Η ρωσική ανάμιξη και πάλι στο «μενού» - Έρευνα του FBI εν όψει των εκλογών στις ΗΠΑ

Η ρωσική ανάμιξη και πάλι στο «μενού» - Έρευνα του FBI εν όψει των εκλογών στις ΗΠΑ

«Οι Ρώσοι είναι απολύτως προσηλωμένοι στο να προσπαθήσουν να παρέμβουν στις εκλογές» τόνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας 

000_1J16YT
Το θέμα της ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές του 2016 επαναφέρει το FBI, ενώ οι ΗΠΑ κινούνται πλέον σε προεκλογική τροχιά. «Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές, παρά τις κυρώσεις και τις άλλες προσπάθειες που καταβάλλονται για να αποθαρρυνθεί η Μόσχα», δήλωσε συγκεκριμένα ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι.

«Οι Ρώσοι είναι απολύτως προσηλωμένοι στο να προσπαθήσουν να παρέμβουν στις εκλογές μας μέσω μιας εκστρατείας επηρεασμού», τόνισε ο Ρέι καταθέτοντας στην Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας.

Η κατάθεση ου διευθυντή του FBI γίνεται μία ημέρα προτού καταθέσει δημοσίως στο Κογκρέσο ο Ρόμπερτ Μάλερ, ο πρώην ειδικός εισαγγελέας που επί δύο χρόνια ήταν επικεφαλής της έρευνας για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Όλα όσα κάναμε σε βάρος της Ρωσίας δεν τους αποθάρρυναν; Με όλες τις κυρώσεις, όλες αυτές τις συζητήσεις, επιμένουν ακόμη;» ρώτησε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής.

«Ναι. Η άποψή μου είναι ότι μέχρι να σταματήσουν (οι Ρώσοι), δεν έχουν αποθαρρυνθεί αρκετά», απάντησε ο Ρέι.

Σημειώνεται ότι μέχρι την προ δύο - περίπου - ετών αιφνιδιαστική απόλυσή του έπειτα από εντολή του προέδρου Τραμπ, ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ επόπτευε μια έρευνα για τις επαφές μεταξύ των μελών του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και της ρωσικής κυβέρνησης.

Κλείσιμο
Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ είχε πει στη διάρκεια κατάθεσής του στο Κογκρέσο ότι εξέλαβε τη συνομιλία του με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως «υπόδειξη» για να σταματήσει την έρευνά του για τις επαφές του συμβούλου αφαλείας του αμερικανού προέδρου Μάικλ Φλιν με ρώσους αξιωματούχους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης