Τίμερμανς προς Τζόνσον: Ξεκάθαρη η θέση της ΕΕ για το Brexit

Τίμερμανς προς Τζόνσον: Ξεκάθαρη η θέση της ΕΕ για το Brexit

Το ευρωπαϊκό μπλοκ θα παραμείνει προσηλωμένο στην συμφωνία αποχώρησης που συνομολογήθηκε με το Λονδίνο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

timmermans
Οποιοδήποτε Brexit χωρίς συμφωνία θα αποτελούσε «τραγωδία» τόσο για την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και για την Βρετανία, αλλά το ευρωπαϊκό μπλοκ θα παραμείνει προσηλωμένο στην συμφωνία αποχώρησης που συνομολογήθηκε με το Λονδίνο, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του ονόματος του νέου επικεφαλής των Τόρις και επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας.

«Ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε με την άνεσή του να είναι με την μία ή την άλλη πλευρά. Του χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αποφασίσει... και τώρα η θέση του είναι ξεκάθαρη», είπε ο Φρανς Τίμερμανς.

«Θεωρώ ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι επίσης ξεκάθαρη. Το Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα παραμείνει προσηλωμένη στην συμφωνία», δήλωσε ο Τίμερμανς, αναφερόμενος στις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις του Μπόρις Τζόνσον για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, η οποία έχει απορριφθεί ήδη τρεις φορές από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης