Άτυπη σύνοδος Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών για το Μεταναστευτικό

Άτυπη σύνοδος Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών για το Μεταναστευτικό

Το Βερολίνο καλεί 15 χώρες να ενταχθούν στη συμμαχία των προθύμων που θα υποδεχθούν πρόσφυγες που διασώζονται στη Μεσόγειο

metanastes
Tα μεγάλα μέσα επιστρατεύει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας για να πείσει τουλάχιστον 15 χώρες να ενταχθούν στη συμμαχία των προθύμων που θα υποδεχθούν πρόσφυγες που διασώζονται στη Μεσόγειο.

Στη σύνοδο Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών για το Μεταναστευτικό που διεξάγεται σήμερα στο Παρίσι, ο Γερμανός υπουργός κάνει άνοιγμα σε ευρωπαικές χώρες προκειμένου να δεχθούν πρόσφυγες που συσσωρεύονται στην Ιταλία και τη χώρα μας.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί συναντώνται στο Παρίσι, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν τις διαφορές και να βρουν μια προσωρινή λύση για την μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο που αποβιβάζονται σε ιταλικά λιμάνια. Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματεό Σαλβίνι, ζητά ισοκατανομή των αφίξεων ανά τα ευρωπαϊκά λιμάνια, αλλά δεν θα παρευρεθεί στην άτυπη σύνοδοι εντάσεις μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ για το ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης δεν έχουν κοπάσει.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτης της ιταλικής ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι εξεμάνη χθες επισημαίνοντας ότι, Γαλλία και Γερμανία δεν μπορούν να αποφασίζουν «μόνες τους» για τη μεταναστευτική πολιτική, «αγνοώντας τα αιτήματα των χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες» στο πρόβλημα. «Φτάνει πια με τις επιλογές που γίνονται αποκλειστικά στο Παρίσι και το Βερολίνο. Η Ιταλία δεν είναι πλέον διατεθειμένη να δέχεται όλους τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη», διεμήνυσε μέσω Facebook ο Σαλβίνι, που δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή συνάντηση, αλλά θα «εκπροσωπηθεί» από τεχνοκράτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης